Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Bagagerem giver sikker transport af dit gods

Hos Biltema ved vi at din last er dyrebar - uanset hvad du transporterer. Derfor er det vigtigt for os, at du kun får de bedste produkter til at fastholde din last, så du kan transportere den sikkert. 

Alle vores bagageremme er af kraftigt polyester eller nylon, med stor holdbarhed og slidstyrke. 

Hvorfor bruge bagagerem? 

Ifølge Færdselsloven skal gods anbringes, så det ikke kan være til fare for personer eller forvolde skade på ejendom. Derfor må gods ikke kunne slæbes eller falde af på vejbanen og dermed udgøre fare for andre trafikanter. Derudover må gods ikke skabe forstyrrende støvdannelse eller lignende ulempe for andre trafikanter. Det må ikke vanskeliggøre færdslen eller lave unødig støj. 

Du skal altså bruge bagageremme for at sikre dit gods - både for din egen og andre trafikanters sikkerheds skyld. Desuden kan det forvolde stor skade på dit gods, hvis det ikke er ordentligt fastspændt, og ruller rundt bag i lastbilen, eller falder af traileren. 

Godset skal fastspændes så fastspændingen kan modstå 1005 af lastens vægt fremad, 50% af lastvægt til hver af siderne samt bagud. 

Hvilken bagagerem skal jeg vælge? 

 

Alt afhængig af hvilken last du transporterer, og hvordan du transporterer den, findes der forskellige bagageremme, som passer til de forskellige formål. Dog er der én ting, som altid bør gælde for dine remme:

 •  Remmen bør være lavet af UV-resistent materiale. 

Når du bruger dit spændebånd udendørs, udsættes den sandsynligvis for ekstreme vejrsituationer. UV-stråler kan have en negativ effekt på plastikmaterialer. Da spænderemme ofte er lavet af plastbaserede materialer, gælder det også for dem. Ved eksponering for UV, kan din rem gulne og miste farven, og blive mør, så ydeevne bliver nedsat og remmen ikke tåler belastning. For at undgå det, og være sikker på at du kan stole på din bagagerems belastningsevne, er det vigtigt at du vælger et UV-resistent materiale. Hos Biltema er alle vores bagageremme enten lavet af polyester eller nylon, der er tilført UV-beskyttelse. Dog skal du være opmærksom på at tilført UV-beskyttelse og nedbrydes med tiden. Det vil sige at dine lastremme kun bør benyttes til temporær brug og ikke skal benyttes til permanente fastsurringer, hvor sol, vind og vejr vil nedbryde materialet med tiden, så brudstyrken mindskes. Når bagageremmene ikke er i brug, bør de opbevares tørt og beskyttet mod vind og vejr. 

 

Hos Biltema sælger vi remme med varierende lukningsmetoder, af forskelligt materiale og i forskellige længder. Derfor er det nemt for dig at få fat i netop den bagagerem, du skal bruge til din last.

Brug din bagagerem i forskellige surringsmetoder

Når du transporterer gods er det vigtigt, at du sikrer det i overensstemmelse med formen på den enkelte last. Der findes flere forskellige surringsmetoder, bla.:  

 • Overfaldssurring
  • Ved overfaldssurring spænder du remmen hen over godset og sætter fast med krog på begge sider af objektet. Det er vigtigt at remmen spændes således at remmen er i en vinkel på mellem 75 og 90 grader fra gulvet, for at objektet ikke vælter eller på anden måde kommer i bevægelse.  
 • Loopsurring
  • Ved loopsurring spænder du flere remme hele vejen rundt om godset, så én rem fæstnes i en bolt i venstre side og den anden i højre side.
 • Rundtørnssurring
  • Ved rundtørnssurring fiksere du godset både i toppen og i siderne. 
 • Grimesurring
  • Ved grimesurring forhindres lasten i at komme i bevægelse ved at bagageremmen spændes rundt om lasten og fikseres med et træk bagud. Det er vigtigt at remmen placeres i en 45 graders vinkel fra gulvet.
 • Afklodsning/afstivning. 
  • Ved afklodsning/afstivning fikseres godset ved hjælp af andet gods eller siderne på transporten for at undgå at lasten kommer i bevægelse. 

Oprulning forhindrer uorden i båndet

Frustrationen er total, når du står med en bagagerem, der filtrer og ruller, når du spænder den fast. Det kan du undgå, hvis du vælger en spænderem med mulighed for oprulning. Hos Biltema har vi både remme med manuel oprulning og fjederbelastede oprulningsmekanismer. Det gør det lettere for dig at have et ordentligt bånd hele vejen gennem surringsprocessen. Det er desuden mere sikkert at have helt orden i sit bånd, så lasten ikke river sig løs, eller balancepunktet ændrer sig, når båndet ruller. 

En spænderem med oprulningsmekanisme gør det let og enkelt at surre dit gods. Den fylder også mindre i værkstedet, fordi den kan rulles ind og derfor kun fylder størrelsen på spillet, når den er rullet sammen. 

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.