Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Tagbokse

Skal du på langtur i bilen med hele familien og meget bagage? En tagboks giver ekstra plads, så I får plads til det hele og større komfort i bilen. Med tagboksen slipper I for løse tasker på og under sæder, uanset om I skal på ski eller ned og nyde sydens sol. Det er både mere bekvemt og sikkert.
Hos Biltema har vi et stort udvalg af tagbokse i forskellige størrelser. Du finder størrelser mellem 300 og 450 liter. Vi sælger bokse i høj kvalitet til lave priser. Du kan selvfølgelig også finde alt tilbehøret til boksen til montering og opbevaring.

Montering af tagboks på din bil

For at montere tagboksen skal du først placerer tagbøjler. De skal sættes på bilen, så bagsmækken ikke slår imod boksen, når den er spændt på. Tagboksen må heller ikke rage længere ud end forrudens underkant. På nogle biler er der klargjort til tagbøjler med en tydelig markering af hvor de skal sidde, mens du ofte må prøve dig frem på ældre modeller. Vent med at stramme skruer, til du har tjekket om boksen sidder ordentligt. Boksen skal ligge midt på bilen, så tæt på bilens tyngdepunkt som muligt. Boksen skal også ligge parallelt med vejen. Juster bøjler ogtboks, og efterspænd skruer. Det er ofte en god idé at være to om at montere boksen, da arbejdet foregår over hovedhøjde og mange bokse vejer en del i sig selv. Med en hjælper bliver det lidt mere håndterligt.

Kørsel med tagboks

Kørsel med tagboks kan øge benzinforbruget med op til 12-15% pga øget vægt og vindmodstand - alt efter hvilken bil du har. Derfor bør du fjerne boks og bøjler fra bilen, når du ikke skal bruge den.  Bilen vil også være tungere og få let øget bremselængde alt efter hvor meget bagage den er fyldt op med. Samtidig kan den større højde og ændret tyngdepunkt gøre bilen lidt mere livlig at køre med. Har du en bil, der i forvejen er høj, er det også vigtigt at være opmærksom på makshøjde,når du skal ned i parkeringskældre, ombord på færgen m.m., hvor bilen pludselig kan blive for høj med boksen på.
Kører du i en en af de små, smarte mikrobiler, skal du være særligt opmærksom, hvis du vælger at køre med tagboks, da den kan ændrer mikrobilernes tyngdepunkt kraftigt..

  • Øg dæktrykket.
  • Tjek støddæmpning - især hvis du kører en ældre bil.
  • Juster evt. forlygteindstilling

Tagboksen larmer
Der vil altid være lidt højere vindmodstand, når du kører med en boks, cykelholder el.l. spændt på bilen. Vindmodstanden giver også lidt mere larm, men en aerodynamisk udformet boks bør ikke larme meget. Oplever du pludselige ændringer i støjniveauet, bør du stoppe og tjekke boksen.

Sådan pakker du din tagboks

Det er vigtigt at pakke tagboksen rigtigt, både for at du kan få plads til det hele og for din egen og andres sikkerhed under kørsel. Det er ikke lige til at komme til boksen under transportkørsel, så det er smartest at pakke ting, du ikke skal bruge under transportstrækninger. Den klassiske strategi er selvfølgelige at pakke ski og skiudstyr om vinteren og andet sportsudstyr om sommeren. Er I bare mange passagerer med lidt plads i bilen, kan I selvfølgelig også pakke almindelig bagage i boksen - eks hvis en barne-eller klapvogn optager en god del af bagagerummet. Vær dog opmærksom på vægten. Det er vigtigt at undgå at pakke for tungt i boksen.

  • Undgå at overskride bilens tilladte totalvægt.
  • Vær opmærksom på bilproducentens forskrifter om maksimumbelastning på taget.
  • Pak den tungeste bagage i bagagerummet og placer de lettere ting i boksen.
  • DI boksen placere du igen de tungeste ting nederst og sørg for at spænde bagage, ski m.m. fast, så det ikke rutscher rundt i boksen ved opbremsninger.
  • Fordel vægten jævnt i både bil og boks, så bilen ikke er pakket skævt.
  • Undgå overpakning - boksen skal altid kunne kan lukkes forsvarligt - husk at låse den.
  • Husk at tagbokse aldrig er 100% vandtætte - beskyt bagagen mod fugt med plastposer el.l.

Tilbehør til tagboks

En hjulstige gør det nemmere at pakke boksen jævnt - især hvis man ikke er så lang. Hjulstige fordeler trykker af din kropsvægt jævnt over hjulen og sikrer at du står stabilt.
Vægbøjler til boksen gør det nemt at placere den i garagen, uden at den fylder for meget.