Trampolin - sund og sjov motion for hele familien

En trampolin er et yderst effektivt træningsredskab for både børn og voksne. Ofte opdager man slet ikke, at man dyrker motion, når man hopper på en trampolin, fordi det bare er så sjovt.

En trampolin er opbygget af solide fjedre, som kan holde til at selv voksne mennesker hopper på den. Selve måtten er lavet af et meget holdbart og fleksibelt materiale for den bedste hoppe-oplevelse. Hvis du sørger for at passe godt på din trampolin, kan du hoppe på den i mange år uden at fjedrene eller måtten bliver slappe.

Trampolin til haven - et sikkert hit for springmus i alle aldre

Glæd hele familien med en trampolin til haven. Med en trampolin i haven har I nem adgang til sund og sjov motion. Før i tiden skulle man rundt i de forskellige sommerlande og trampolinparker for at få sig en god hoppetur. Men i dag kan du nemt skaffe dig en god og solid trampolin, som kan stå i haven - så kan du hoppe og springe lige når du har lyst!

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Hos Biltema finder du trampoliner i forskellige størrelser med forskellige diameter, samt forskellig maksimal belastning. Det er derfor ikke svært at finde en trampolin, der passer til lige netop din have og dine behov.

Hvis du har en stor have, kan du uden problemer få plads til en stor trampolin på eksempelvis 4 meter i diameter. Jo større trampolinen er, jo større maks. belastning har den også.

Skal den bruges af voksne, er det især vigtigt at tage forbehold for om fjedrene kan holde til hopperiet. Hvis den derimod kun skal bruges af børn, har du lidt mere frihed til at vælge, hvilken, du vil have. Men husk på, at børn under 6 år ikke bør bruge en trampolin, der er mere end 51 cm. høj.

4 gode råd til sikker leg på trampolinen

Der findes mange måder at sikre den bedste hoppe-oplevelse for børn og voksne. Bl.a. kan du tage højde for følgende gode råd til sikker leg på trampolinen:

  • Hav sikkerhedsudstyret i orden
  • Hop ansvarligt
  • Kontrollér trampolinen før brug
  • Find den bedste placering til trampolinen

1. Hav sikkerhedsudstyret i orden

Når børn hopper og leger på en trampolin, skal du være særligt opmærksom på, at sikkerheden og adgangsforholdene er gode nok. Nogle trampoliner sælges med tilhørende sikkerhedsnet og kantsikring. Og til dem, hvor det ikke medfølger, kan du altid købe delene separat. Derudover kan du også købe en stige, så det er lettere at komme op og ned fra den.

Kantsikring er med til at dække for fjedrene, så små fingre ikke kommer i klemme, når de skiftevis spændes og løsnes af hoppene.

Sikkerhedsnettet er til for, at man ikke så nemt falder ned fra trampolinen, når man hopper på den.

For bedst mulig adgang anbefales det, at du anskaffer dig en stige til, når du skal op og ned fra trampolinen. Det er mere sikkert at bruge en stige frem for at kravle op fra kanten, og samtidig gør det også turen derop mere behagelig. Især børn bør anvende en stige, når de skal op og ned.

2. Hop ansvarligt

Der findes mange gode råd til, hvordan man hopper mest ansvarligt på sin trampolin. Som hovedregel er det bare vigtigt, at I passer på hinanden, når I hopper på den, men der er også en række andre råd, som er vigtige at have for øje, når man er trampolinejer:

  • Hold øje med børn, når de bruger eller befinder sig i nærheden af trampolinen.
  • Brug ikke den, hvis den er våd eller snavset.
  • Tag skoene af, og hop kun i bare tæer eller i strømpefødder.
  • Sørg for at tømme lommerne, inden du hopper på den, så måtten ikke bliver beskadiget af skarpe genstande som eksempelvis nøgler.
  • Hop kun én ad gangen for at undgå flest mulige skader og ulykker.

Lær desuden grundhoppene, inden du prøver mere avancerede varianter. Hvis du føler, at du mister kontrollen og har behov for at standse hoppet, kan du gøre det ved at gå ned i knæ, når du lander på måtten med fødderne. Pas også på med at hoppe for højt og stop med at hoppe, hvis du bliver svimmel.

3. Kontrollér trampolinen før brug

Før du bruger din trampolin, bør du altid kontrollere, at alt er som det skal være. Sørg for at stativet ikke sidder løst eller bøjet. Vær sikker på, at fjedrene ikke er ødelagte og hold øje med at måtten ikke hænger. Vær desuden opmærksom på eventuelle skarpe kanter el.lign.

4. Find den bedste placering til trampolinen

Den mest optimale placering for en trampolin er, hvis den bliver placeret på et plant og jævnt underlag, som eksempelvis på en græsplæne. Det er derudover vigtigt, at der er minimum 7,3 meter fri luft over den, så pas på med at placere den lige under et træ, halvtag, el.lign. Der skal desuden også være godt med luft omkring, og den må ikke placeres lige op ad en mur, et stakit, el.lign. Ligeledes må der heller ikke være nogen genstande under måtten.

Når det bliver vinter, skal trampolinen, sikkerhedsnet og andet udstyr opbevares inden døre. Vær desuden opmærksom på, at trampolinen står fast, når det blæser. Du kan eventuelt vende den om, så vinden ikke får mulighed for at tage fat i måtten nedefra.

 

0 Søgeresultater