Foråret står for døren: Sådan shiner du terrassen op til udesæsonen

Foråret står for døren: Sådan shiner du terrassen op til udesæsonen

Efter en våd vinter banker foråret på, og snart er tiden inde til hygge og afslapning på de danske terrasser. Få hus- og haveekspertens råd til, hvordan du får terrassen klar til foråret.

Dagene bliver længere, solskinstimerne flere og temperaturerne højere. En våd vinter er ovre, og foråret er endelig klar til at tage over. Inden længe får solstrålerne os til at trække ud på terrassen, men inden de hyggelige stunder og lange aftener kan begynde, har de fleste terrasser behov for en ordentlig overhaling ovenpå vinteren.

Efter en mild og mildest talt våd vinter, som vi har haft i år, har alger haft optimale vilkår til at gro på de danske terrasser. Derfor er der i den grad behov for at give terrassen en kærlig, men grundig overhaling, så den indbyder til at blive brugt, siger Per Normann, der er hus- og haveekspert hos Biltema. 

Detailgiganten Biltema, der begyndte som forhandler af reservedele til biler, har i dag udvidet sortimentet til at omfatte alle tænkelige produkter til hus og have, herunder også vedligeholdelsesartikler til terrassen. Per Normann giver her sine bedste tips til, hvordan du får terrassen klar til foråret.

Sådan bliver terrassen klar til foråret

1. Fjern flisepest

En grundig rengøring af terrassefliserne bør være blandt årets første tjanser. Fjern mos og ukrudt mellem fliserne, fej jord og skidt væk, og spul derefter fliserne med haveslangen. Er dine fliser fyldt med flisepest, er det en god idé at bruge fliserens eller en terrasserenser som kemifrit alternativ. Brun sæbe og knofedt kan også hjælpe mod flisepest, men vær opmærksom på, at det er hårdt arbejde.

2. Kom algerne til livs

Ovenpå den våde vinter er de fleste træterrasser dækket af alger, som heldigvis er ganske nemme at slippe af med, ved at skrubbe grundigt med skurebørste og trærens.  

3. Vedligehold træ og fliser

Når din terrasse ser ud, som du gerne vil have, er det tid til at pleje den, så den holder sig godt gennem hele sæsonen, hvilket samtidig vil lette arbejdet til næste år. Når træet er blevet godt tørt, kan du behandle terrassen med olie eller træbeskyttelse, og har du fliser, kan revnerne fyldes med fugesand, der hjælper dig i kampen mod ukrudtet. 

4. Gå havemøblerne efter

Inden du smækker benene op, skal terrassemøblerne have en tur. Er de af plastik kan rengøring klares med en spand sæbevand og en klud. Skal de være nemt, kan du med fordel bruge en højtryksrenser. Er de derimod af træ, kan det være en god idé at slibe dem ned med sandpapir, og derefter give dem en gang olie. Husk, at olien skal have lov til at tørre ordentligt ind, inden de tages i brug eller udsættes for regn. 

 

Biltema er med 140 varehuse en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. www.biltema.dk