Sådan renoverer du hjemmet - gør det selv!

Sådan renoverer du hjemmet - gør det selv!

Er du ked af fliserne på badeværelset eller farven på køkkenlågerne? Eller drømmer du måske om en hvid og frisk stue? Så er det på tide at smøge ærmerne op og gøre dine drømme til virkelighed. Det er på tide at renovere. Og hvorfor ikke gøre det selv?
Inden du river f.eks. køkkenet eller badeværelset ned og kører det på lossepladsen, så tjek om der er nogen, der kunne være interesseret i at købe det. På den måde får en anden gavn af det, du ikke længere vil have.

En renovering behøver ikke at koste en formue, og det behøver heller ikke at være et overvældende projekt. Med ret enkle midler kan du forvandle et helt værelse, og du kan gøre det selv, uden hjælp fra fagfolk. At renovere selv er som regel også billigere, og resultatet ligger helt i dine egne hænder. Skal du derimod lave en renovering, der omfatter vand eller el, anbefaler vi, at du søger hjælp hos en fagmand.

Renover badeværelset

Badeværelset er et populært rum at renovere, og med enkle midler kan det forvandles til et helt nyt rum.

Skal du i gang med en større renovering og vælger at lægge nye fliser på badeværelset, er det vigtigt, at du gør det professionelt. Du skal følge et godkendt tætlagssystem med detaljerede instruktioner og udvalgte produkter. Vil du ikke lægge nyt? Så kan du vælge enten at male fliserne.

Tætlagssystem og flisefix

Vores tætlagssystemer er godkendte systemer, der opfylder kravene til vand- og damptæthed efter bygge- og branchereglerne. Læs vores guide til, hvordan du skal gå frem, når du lægger nye fliser på badeværelset.

Renoveringsguide til vådrum

Renover køkkenet

Hjemmets hjerte er køkkenet – her mødes vi til middag, hygger os og snakker om, hvordan dagen er gået. Da vi bruger så meget tid i køkkenet, er det også vigtigt, at vi trives der.
En smule ny maling kan for eksempel forvandle et helt rum. Ved at male vægge, fliser eller køkkenlåger kan du skabe en helt ny stemning i køkkenet. Hvilket ikke behøver at koste en formue eller blive et alt for tidskrævende projekt.

Mal køkkenlågerne

Nogle gange kan du med fordel opdatere i stedet for at købe nyt, f.eks. ved at male. At skifte farve på køkkenlågerne kan skabe følelsen af et helt nyt køkken. Alt efter hvilken stil du ønsker, og hvilken struktur du har på lågerne, kan du bruge pensel, rulle eller spraymaling til arbejdet. Benyt også lejligheden til at montere nye greb, det giver dørene en ægte make-over.

Godt at tænke over inden maling:

 1. En grundig forberedelse er alfa og omega. Skru de gamle greb af, slib eventuelt gammel maling vækeller vask lågerne med grundrens.
 2. Hvis du skal skifte greb, kan du muligvis ikke bruge de samme huller som før. Så sørg for at spartle de gamle huller til og slibe dem, inden du maler lågerne om.
 3. Det er nemmest, hvis du tager lågerne af skabene. Så kan du nemmere male dem på et malerbord, et afdækket gulv eller lignende.
 4. Små køkkener kan gøres visuelt større og mere luftige med lyse farver.
 5. Hvis du er ude efter harmoni i køkkenet, så prøv at matche farven på køkkenlågerne med vægfarven.

Skab nye rum med maling

Undertiden kan lidt maling være nok til at ændre og opfriske et helt værelse. Måske er du træt af den farve, du allerede har på væggene, eller føler at den nuværende trænger til at blive frisket lidt op?

Vælg den rigtige farve

Malingskoder og farver kan føles som en indviklet jungle ved første øjekast, men det er vigtigt at sætte sig ind i. Når du vælger en farve, er det godt at tage højde for rummets udformning, vinduer og lysindfald. Husk på, at lyse farver får rummet til at føles større, hvilket er en fordel, hvis det er et mindre værelse med mindre lysindfald, som du skal male. Et stort rum, hvor vinduerne i stedet lukker masser af lys ind, er ikke så følsomt over for mørkere farver. Der kan du male med lidt mørkere farver, det skaber en intim og hyggelig stemning.

70032

Udforsk vores brede sortiment af maling

Værktøj

Inden din renovering er det godt at tjekker, om du har alt det værktøj, du skal bruge. Ingen af os har lyst til at gå i stå midt i arbejdet og opdage, at man mangler den rigtige skruetrækker. Er du ikke sikker på, hvilket værktøj du har brug for? Så er du altid velkommen i et af vores varehuse for at tale med vores personale.

Godt værktøj at have derhjemme:

 • Skruemaskine
 • Tommestok
 • Vaterpas
 • Skruetrækkersæt
 • Stige
 • Afdækningstape
 • Hammer
 • Universalkniv
 • Skiftenøgle

MultiX – ét batteri, mange muligheder

Med vores MultiX-serie arbejder du effektivt i alle projekter i hjemmet. Værktøjerne i samme serie bruger et fælles batteri, så du ikke behøver at huske at lade alle de forskellige værktøjer op inden din renovering. Du skal bare lade batteriet op, så er du godt i gang!

Læs mere om vores MultiX-serie

Relaterede artikler

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra kan det føles tomt. Men det er også en unik mulighed for at renovere og bygge om.

Smart belysning – med et tryk på en knap

Smart belysning – med et tryk på en knap

Med belysning fra Biltema Smart Home har du styr på alt belysningen fra din smartphone.

Træn effektivt derhjemme!

Træn effektivt derhjemme!

Vi guider dig i hvordan du kommer igang med træningen derhjemme. Byg dit eget hjemmetræningscenter og kom i gang!