Vælg den rigtige skrue til dit trædæk/terrasse

Vælg den rigtige skrue til dit trædæk/terrasse

Mange mennesker drømmer om et trædæk, hvor man kan slentre rundt barfodet i badekåbe om sommeren og nyde en lang morgenmad. Træ er et materiale, der ikke kun er dejligt at gå på med bare fødder, det er også et klimasmart materiale, der ældes smukt. Måske har du også lyst til bygge et trædæk? Ved hjælp af vores guide kan du nemt lære, hvordan du vælger den rigtige skrue til dit trædæk!

Vælg den rigtige skruelængde

Når du skal vælge skrue, skal du finde ud af, hvilken skruelængde du skal have. Tykkelsen af brættet bestemmer, hvor lang en skrue du har brug for, og bredden af brættet hvor mange skruer du har brug for pr. kvadratmeter. Ved hjælp af tabellen kan du se, hvor mange skruer du har brug for til dit trædæk.

Trallskruv_tabeller_DK.jpg


Brug den rigtige skrue i de rigtige omgivelser

Den type skrue, der skal bruges til netop dit dæk, afhænger af en række faktorer, så som vejr, geografisk placering, trædækkets størrelse og valget af træsort. Til store trædæk anbefales en kraftigere skrue, og når du bruger et hårdt, eksotisk træ, er det vigtigt at forbore og forsænke skruen for at undgå, at skruen knækker. Skruen knækker, hvis skruen angribes af rust, eller hvis træet eller konstruktionen bevæger sig mere, end stålet kan klare. Hvis skruen knækker, skyldes det normalt forkert dimension eller forkert overfladebehandling på skruen.

 

Trallskruv_tabeller_DK_2.jpg

Underliggende konstruktion

Når du bygger et trædæk/terrasse, er det vigtigt, at den underliggende konstruktion er stabil, har de rigtige dimensioner og er udført korrekt. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte en kvalificeret håndværker, eksperter på området eller leverandører af byggematerialer.