Bordrundsave og kap/geringssave

Bordsave som bordrundsave er et populært valg når man har gang i træprojektet på byggepladsen eller derhjemme. Vores udvalg af bordrundsave indeholder flere stationære vendbare modeller som skærer igennem dit træprojekt. Se alle vores snedkerbordsave nedenfor. Læs mere om hver enkelt sav ved at klikke på produktet. Sortimentet indeholder også vores populære kap geringssave, båndsave til metal og andre metalskærere.

Kap geringssave

Kap/geringssavens navn kommer fra at den både kan kappe - altså skære emner over- og at man kan indstille vinkel og dybde -gering - på saven. Den er i princippet ‘bare’ en avanceret bordrundsav med flere indstillingsmuligheder og høj præcision.

Skal du i gang med et større gør det selv-projekt, er kap/geringssaven en god investering. Kap/geringssavens hurtige og præcise snit gør den til et uundværligt arbejdsredskab for både gør det selv-mennesker og den professionelle håndværker. Den sparer tid og sikrer dig et præcist og lige snit. Den udskiftelige klinge gør den velegnet til mange forskellige opgaver og finisher. Kap/geringssaven kan bruges både til fine snit i lister og til mange gentagne udsavninger til større byggeri- og hobbyprojekter. Med den rigtige klinge kan man også bruge kap/geringssaven til udskæring af alu-skinner og lister.

Det betyder at en kap/geringssav kan bruges til alt fra et legehus til børnene, en ny terrasse, gulvlægning og udskæring af gulvplanker og finere opgaver som udskæring af lister og billedrammer til hobbyprojekter. Mulighederne for at indstille vinkler, save i såkaldte vindskæve vinkler og indstille dybden af snittet, betyde at du også kan lave flotte samlinger og sammenføjninger samt save spor.

Biltema har flere modeller kap/geringssave til forskellige behov, samt savklinger, sammenklappeligt bord til sikker fastgørelse, bordrundsave, og rullestøtter, så du er klar til alle typer projekter. Biltemas kap/geringssave og snedkerimaskiner er prisfornuftige i solid kvalitet.

Vælg den rigtige kap/geringssav

Kap/geringssavens præcise snit og mange indstillingsmuligheder gør dig i stand til at udføre renoveringer og byggeprojekter i hjemmet, der ellers tidligere har kaldt på en håndværker. Kap/geringssaven giver dig langt mere præcision end en almindelig håndsav, og indstillingere betyder at du kan spare meget tid på gentagne snit.

Når du skal købe en kap/geringssav, er det vigtigt at købe efter dit behov. Kap/geringssave fås i mange modeller til mange behov og prisniveauer. Skal du kun bruge en sav til mindre hobbyprojekter, er en såkaldt fast maskine uden udtræk udmærket. Den er billigere og glimrende til at save og udskære små emner som billedrammer og mindre møbler. Skal du bruge en kap/geringssav til større renoveringer, opsætning af hegn og andre projekter, hvor du skal save kraftige brædder og stolper, er det nødvendigt med en model med teleskopudtræk.
Laserspot og indbygget arbejdslys gør det nemmere at arbejde præcist og ramme dine markeringer, så emnet bliver savet ud som planlagt.

Mange vil opleve at de får behov for flere savklinger, end den der leveres med kap/geringssaven. Vælg rigtige klinge til arbejde og materiale for at opnå et pænt snit. Som udgangspunkt vil du få et finere snit med en klinge med flere tænder. Et sammenklappeligt arbejdsbord lade dig arbejde sikkert og stabilt næsten overalt og optager ikke meget plads, når det er foldet sammen.

Sikkerhed

Læs altid instruktioner og manualer nøje før brug. Kap/geringssave er maskiner med stor kraft og skarp klinge, og ved forkert brug er der risiko for alvorlig personskade og/eller skader på maskine. Har du ikke erfaring med brug af lignende maskiner, er et kursus anbefalelsesværdig.

  • Kap/geringssave bør kun benyttes af voksne med kendskab til maskinen.
  • Tjek altid maskinen før brug.
  • Saven skal stå på fast underlag, enten permanent fastgjort eller sikkert fastgjort med skruer eller tvinger.
  • Benyt åndedrætsværn, beskyttelsesbriller og høreværn, samt korrekt arbejdstøj og skridsikre sko.
  • Brug beskyttelseshandsker, når savklinger skiftes eller håndteres.
  • Benyt kun skarpe og lige savklinger. Tjek at klingen er korrekt isat.
  • Undgå rod og afskæringer omkring saven.
  • Hold altid hænder i anbefalet sikkerhedsafstand fra maskinen.
  • Arbejdsemner skal altid fastspændes forsvarligt. Små emner kan fastspændes vha hjælpeklodser/offerpind.
  • Lange emner skal understøttes.
20 Søgeresultater