Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Kompressorer i mange størrelser

Hvis du arbejder på et værksted, er en passioneret gør-det-selv mand eller ofte har gang i større projekter i hjemmet, så er du garanteret klar over, at dit arbejde kan blive en hel del nemmere og mere effektivt, hvis du råder over en kompressor.

Vælg den rigtige kompressor

Når du skal investere i en kompressor, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring formålet med købet. Du bør overveje, hvilket arbejde du skal udføre, samt hvilket værktøj din kompressor skal kunne trække. Det er vigtigt at undersøge, hvor stort luftforbruget i værktøjet er, så du er sikker på, at kompressoren kan levere det lufttryk og den luftmængde, som du har brug for.

Hvor stort er dit luftforbrug?

Når du skal udregne, hvor meget luft du har brug for, kan du kigge på det forbrug, som er angivet på værktøjet. Dette vil ofte være angivet som (m3/min), (l/min) eller (l/s), samt ved hvilket lufttryk dette forbrug er gældende. Hvis du arbejder med flere stykker værksted på samme tid eller I er flere, der skal bruge kompressoren samtidig, er det vigtigt at medregne dette. Hvis dette er tilfældet, kan du tage udgangspunkt i det værktøj, der har størst luftforbrug og gange dette forbrug med antallet af stykker af værktøj, der skal tilkobles. Når du har udregnet det samlede forbrug, skal du sikre dig, at dette ikke overstiger kompressorens samlede ydeevne.

Hvor stor skal motoren og tanken være?

Udover luftforbruget er det også vigtigt at overveje, hvor stor motoren og tanken i kompressoren skal være. Jo større motoren er, desto hurtigere fyldes tanken med luft og jo større tanken er, desto længere tid kan kompressoren køre uden optankning. Til småprojekter i hjemmet og haven, hvor du kun bruger ét værktøj af gangen, er det rigeligt med en spænding på 230 V, men ved hyppigt brug eller store projekter, er det fordelagtigt at have en kompressor med en spænding på 400 V.

Vores udvalg af kompressorer


Mindre kompressorer

Hvis du skal bruge en kompressor til at fylde luft i fodbolde, tjekke dæktryk eller til renblæsning, har du ikke brug for en model med stor tank og motor. Vores modeller med 8- eller 24-liters tanke vil være optimale til et sådant forbrug. Nedenfor finder du en oversigt over disse modeller og deres formål.


Kompressor 11-8
Oliesmurt med 8 liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 118 (l/min). Denne model er beregnet til renblæsning og luftpåfyldning.

Kompressor 15-24
Oliesmurt med 24-liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 155 (l/min). Egner sig godt til renblæsning, luftpåfyldning, dykker- og hæftepistol m.m.

Kompressor OL 20-24
Oliefri kompressor med 24 liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 201 (l/min). Til renblæsning, dykker- og hæftepistol, punktblæser, lakering samt mindre luftværktøjer.

Kompressor 30v-24
Kompakt oliesmurt kompressor med 24 liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 412 (l/min). Denne model er let at transportere og egner sig til det lidt kraftigere trykluft arbejde.

 

Mellem kompressorer

Hvis du skal bruge en kompressor til noget lidt mere krævende arbejde med værktøj som mejselhammere, større sømpistoler, malersprøjter eller sandblæsning, kan du med fordel vælge en model med en tank på 50 l.
 
Kompressor 30v-50
Oliesmurt kompressor med 50 liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 412 (l/min). Passer godt til det lidt kraftigere trykluft arbejde som f.eks. sømpistol eller slagnøgle.

Kompressor 30c-50
Remdrevet et-trins kompressor med 50 liters tank og en spænding på 230 V, samt en genneml. cylindervolumen på 290 (l/min). Velegnet til bl.a. malersprøjte og sandblæsning.

 

Større kompressorer

Hvis du vil være sikker på at kunne arbejde kontinuerligt og uden afbrydelser, så bør du vælge en kompressor med en tank på 90 liter. Disse modeller kan drive alt slags trykluftværktøj og sikrer lang arbejdstid.
 
Kompressor 40b-90
Remdrevet med et-trins pumpehus og 90 liters tank, en spænding på 3 x 400 V, samt en genneml. luftmængde på 395 (l/min)

Kompressor 55b-90
Remdrevet med to-trins pumpehus og 90 liters tank, en spænding på 3 x 400 V, samt en  genneml. luftmængde på 582 (l/min).

Kompressorblok 55b
Velafbalanceret, remtrukket to-trins kompressorblok med støbejernscylinder og en genneml. luftmængde på 582 (l/min).

Kompressorblok 40b
Velafbalanceret, remtrukket ettrins kompressorblok med støbejernscylinder og en genneml. luftmængde på 395 (l/min).