Fiskeri og fisketøj

Fiskeri og fisketøj

For dig, der kan lide at gå ud med båd eller stå ved vandkanten og fiske, er det vigtigt at klæde sig i ordentligt fisketøj.

Først og fremmest bestemmer selvfølgelig årstiden og temperaturen i luften og vandet, hvor meget tøj du skal have på. Hvis du er en ivrig fisker, ved du også, at vellykket fiskeri ofte kræver tålmodighed, hvilket kan resultere i, at du står udendørs i flere timer og venter på at fange noget. Så er det vigtigt, at du har det rigtige fisketøj, så du ikke fryser eller bliver for våd.

Dit fisketøj skal bestå af lag-på-lag. Det vil sige varmende undertøj i inderst og derefter en fleecejakke eller tykkere trøje udenpå. Vejret bestemmer i sidste ende, hvad du har på yderst. En vildmarksjakke og vildmarksbukser, der beskytter mod vind og vand, er altid gode, og hvis du skal stå i vand, skal du naturligvis have et par waders og gummistøvler på.

Læs mere om lag på lag metoden

Vi har samlet flere tips og inspiration til hvordan du skal klæde dig når du begiver dig ud på jagt og fiskeri i en længere artikel, som du finder via linket længere nede.

Klæd dig rigtigt på til jagt og fiskeri

Fisketips til nybegynderen

  • Vælg det rigtige tidspunkt på døgnet til at fiske. I køligt vejr holder fisken sig tæt på overfladen, og på varmere dage holder den sig helst tæt på bunden.
  • Vælg den rigtige stang. Vælg en stang, der er let at bruge.
  • Vælg det rigtige fiskeblink. Alt efter hvilken fisk du skal fiske, skal blinket helst ligne den mad, som fisken normalt æder.
  • Dokumenter dit fiskeri. Når du får bid, skal du notere datoen, hvilket udstyr du brugte, hvor du fiskede, og hvad tid du fiskede.

Smarte fisketips til nybegynderen

Relaterede artikler

Udforsk vores sortiment af outdoortøj

Udforsk vores sortiment af outdoortøj

Find dit outdoortøj i vores sortiment. Vores outdoortøj er skabt til din aktive livstil, hvor funktion møder kvalitet.

Vælg rigtigt outdoortøj til en tur i skoven

Vælg rigtigt outdoortøj til en tur i skoven

Uanset om det er varmt eller koldt udenfor, så er det altid godt at klæde sig på med lag på lag, når man bevæger sig ud i skoven.