Klæd dig rigtigt på til jagt og fiskeri

Klæd dig rigtigt på til jagt og fiskeri

En spejlblank sø eller en stille skov, kan også hurtigt forvandles til en blæsende fisketur eller våd og kold jagttur. Når du begiver dig ud for at fiske eller jage er det vigtigt at du har rigtig påklædning på, så du hverken fryser, bliver kold eller for varm.

Tøj til jagt

Ofte er det koldt og vådt, når jagtsæsonen begynder heroppe i Norden. Og det stiller naturligvis krav til dit jagttøj.

Som du ved, kan jagt nogle gange tage en del tid, og dagene udendørs kan være lange. Lange dage udendørs kan betyde uforudsigeligt vejr, med alt fra en varmende sol til skyer og byger. Derfor er det vigtigt, at du er klædt på til overraskelser. Det gør du bedst ved at klæde dig på efter lag-på-lag-metoden. Mellemlaget og det ydre lag, som skal holde dig tør og beskytte mod vand og vind, kan vælges under hensyn til den type jagt, du skal ud på. Hvis du kommer til at sidde stille det meste af dagen, kan du med fordel tage en uldtrøje og regntøj på. Hvis du skal bevæge dig meget, skal du bære tøj, der kan ånde, så du ikke lukker kropsvarmen og fugten inde, som f.eks. en fleecejakke og en vildmarksjakke. 

Her finder du vores store udvalg af undertøj, fleecejakker och outdoortøj

Jagttøj – til en vellykket jagt

Når du er på jagt, er det selvfølgelig vigtigt, at du har tøj, der får dig til at falde sammen med omgivelserne, så dit bytte ikke opdager dig. Ved snigjagt er det derfor et plus, hvis du er klædt i camouflagetøj, hvilket minimerer din synlighed i skoven. Du kan også bruge et camouflagenet til at skjule dig.

Materialet i dit tøj kan spille en stor rolle, når du bevæger dig under jagten. Du bør bære tøj, der er lavet af materialer, der ikke knitrer, som f.eks. en jagt- og fritidsjakke af børstet jersey, der kan ånde og er vandtæt.

På solrige dage kan en jagtkasket hjælpe dig med at beskytte hovedet og sikre, at du ikke får solen i øjnene, når du skal sigte eller kigge efter dyr.

Find dine favoritter blandt vores jagttøj

Tøj til fiskeri

Ligesom jagt kan en fisketur også være langvarig, stillesiddende og til tider kold. Mens du venter på bid, kan tiden gå langsomt, men for at holde humøret oppe og bevare tålmodigheden, er det vigtigt, at du i det mindste er ordentligt påklædt. Du skal aldrig være nødt til at fryse, og det skal være let at tage noget af tøjet af, hvis du bliver for varm.

Afhængigt af hvor aktivt dit fiskeri er, skal du vælge tøj i overensstemmelse hermed. Hvis det er et aktivt fiskeri, hvor du bevæger dig og risikerer at komme til at svede, er det vigtigt, at du har tøj, der kan ånde og transportere fugt. Vælg undertøj af syntetisk stof eller uld, som holder dig varm og tør. Oven på undertøjet kan du bære en fleecetrøje, som også transporterer fugt og holder dig varm. Vælg derefter en vildmarksjakke, der er vind- og vandtæt, og som har ventilation.

Her finder du vores store udvalg af undertøj, fleecejakker og outdoortøj

Lad aktiviteten bestemme

Hvis det er stillesiddende fiskeri, såsom isfiskeri, bør du erstatte fleecejakken med en uldtrøje. Ulden holder dig varm, selvom du ikke genererer så meget overskudsvarme. Det er heller ikke så vigtigt, at det yderste lag ånder så meget som ved aktivt fiskeri, da du ikke behøver at transportere så megen fugt bort fra kroppen.

Et par waders, der er velegnede året rundt, er også en god idé at have på under fisketuren, så du holder dig tør om fødder og ben. På varme dage er en blød, bredskygget hat, kasket og fiskebriller gode at have med, så du kan beskytte dig mod solens kraftige stråler. Og hvad ville fiskeri være uden en fiskevest, hvor der er plads til alle de vigtige ting?

Vores brede sortiment indenfor tøj til fiskeri

Nu kan du gå ud og nyde vores nordiske natur, som på alle årstider byder på nye aktiviteter og eventyr for hele familien. Men glem ikke, klæd dig efter vejret! Og lag-på-lag!

Relaterede artikler

Klæd dig på til en dag i naturen

Klæd dig på til en dag i naturen

Læs vores miniguide til vores outdoor- og fritidstøj.

Udforsk vores sortiment af outdoortøj

Udforsk vores sortiment af outdoortøj

Find dit outdoortøj i vores sortiment. Vores outdoortøj er skabt til din aktive livstil, hvor funktion møder kvalitet.

Klæd dig på med lag på lag

Klæd dig på med lag på lag

Når du skal begive dig ud på en dag i naturen skal du klæde dig efter lag på lag metoden. Vi forklarer he rvad du skal overveje.