Jagttøj til jagtsæsonen

Jagttøj til jagtsæsonen

I jagtsæsonen byder vores nordiske klima ofte på kulde og nedbør, hvilket stiller krav til dit jagttøj.

For at holde varmen, når du er på jagt, skal du klæde dig efter lag-på-lag-metoden. Dit jagttøj skal derfor bestå af varmende undertøj og en varmere fleecejakke udenpå. Når du er ude på jagt i skov og mark, er den vigtigste del af dit jagttøj det yderste lag. Det skal være vand- og vindafvisende og falde ind i de omgivelser, hvor du skal på jagt. Gå derfor ud fra den natur og det miljø, du skal på jagt i, når du vælger jagttøj.

Vi har samlet flere tips og inspiration til hvordan du skal klæde dig når du begiver dig ud på jagt eller fiskeri i en længere artikel som du finder via linket nedenfor.

Klæd dig rigtigt på til jagt og fiskeri

Godt at huske på, når du er på jagt:

  • Bevæg dig roligt og lydløst, helst uden kontakt med vegetation.
  • Find et sted at sidde, som er et par meter over jorden. Du får et bedre overblik, og det er godt for din egen sikkerhed.
  • Hvis du skal hen til din post ved elgjagt, skal du prøve at undgå at gå på åbne marker, hvor dyrene kan se eller møde dig.
  • Tag dig god tid til at komme til din post. Hvis du begynder at svede, vil din menneskeduft blive kraftigere, hvilket kan medføre, at dyrene skræmmes bort.
  • Hvis du skal træde af på naturens vegne under jagten, er det vigtigt, at du graver det ned hurtigst muligt, så dyrene ikke får fært af det.
  • Brug dine sanser. Spids ørerne, og vær opmærksom på, om du hører en gren knække, det kan betyde, at et dyr nærmer sig.

Relaterede artikler

Vælg rigtigt tøj til fisketuren

Vælg rigtigt tøj til fisketuren

Til dig som gerne vil klæde dig på til fisketuren på båden, eller står langs med vandkanten og fisker er det vigtigt at klæde dig på med ordentligt fisketøj.

Biltemas Fritidstøj

Biltemas Fritidstøj

Vi har fritidstøj til alle lejligheder. Se vores brede sortiment og find dine favoritter.