Giv trailløb en chance!

Giv trailløb en chance!

Mange vil komme ud i naturen når de træner. Men hvorfor nøjes med at løbe vedsiden af skoven? Drej af ved stien eller vejen du normalt løber på, og begiv dig ind i skoven! Dette forudsager selvfølgelig at skoven er tæt på hvor du bor. Duften af mos og bark og lyden af fuglesang kommer til at give dig masser af energi til dit træningspas. Du kommer ikke til at fortryde det.

Mange fordele

At løbe på varieret underlag gør at din puls automatisk øges uden at du øger tempoet. Naturlige forhindringer du møder på din rute gør også at du hele tiden må tilpasse tempoet efter dine omgivelser. Dette skaber naturlige intervaller i din træning, hvilket forbedrer din kondition.
 
Terrænløb udsætter kroppen for en vældigt varieret træning. Variationen stimulerer hjernen, men den gør også at kroppen ikke udsættes for en ensformig belastning. Dette resulterer i at der vil forekomme færre belastningsskader hos trailløbere end hos løbere som løber på et plant underlag. Mange af kroppens muskler skal arbejde under en løbetur i skoven. Det gælder fremfor alt benmusklerne, men også musklerne i overkroppen som bidrager til bedre holdning og forebygger rygsmerter.

Balancetræning

At træne balance og koordination i skoven passer perfekt sammen. Variér løbetræningen med indslag hvor du går balancegang på eksempelvis liggende træstammer. Balancen er noget som ofte forringes jo ældre man bliver, og det kan derfor være godt at træne nu og da.
 

Klæd dig rigtigt

For at begynde med trailløb kræves der ingen store investeringer. Normalt træningstøj kan sagtens benyttes under løbeturen i skoven. Derimod kan det være godt at overveje at have tøj som kan tåle lidt tæv. Mudder som sprøjter og kviste som hænger fast er hverdag for trailløbere. De kan også være godt at overveje at have både lange bukser og langærmet trøje for at undgå skader på huden.
Udforsk vores sortiment

Udforsk vores sortiment

Udforsk vores udvalg af træningstøj og redskaber.

Udforsk
6 tips til at komme i gang

6 tips til at komme i gang

Følg vores tips for nemt at komme i gang med træningen.

Læs mere
Træning 2020

Træning 2020

Udforsk sæsonens træningssortiment.

Se udvalg