Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Håndbremsekabel

Står du og mangler håndbremsekabel til din bil? Bremserne er det vigtigste sikkerhedsudstyr på bilen. Derfor er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere og servicere bremserne på bilen. Kvalitet på reservedelene er lig med større sikkerhed, når du kører i bilen. Vi tilbyder et stort sortiment af håndbremsekabler (også kaldet håndbremsewire), som passer til de mest almindelige bilmodeller på markedet. Lav en nummerpladesøgning i søgebaren og find det håndbremsekabel som passer til netop din bil.

Hvis du har spørgsmål til det eller har brug for vejledning til at finde det rigtige håndbremsekabel, så står vi altid klar til at hjælpe dig. Så tag et kig på vores udvalg her på siden eller i et af vores varehuse rundt omkring i Danmark.

 

Håndbremsekabel: Sådan kontrollerer du bilens håndbremse

Bilens håndbremse kan redde liv, da den både forhindre en parkeret bil i at rulle ned ad en bakke og fungere som en nødbremse, hvis bilens bremsesystem ikke virker. Der er ingen tommelfingerregel om, hvor ofte du skal teste håndbremse, da det kun tager et par minutter at udfører testen. Dette skal gøre et ødet sted eller på en lukket vej, så du ikke er til gene eller fare for andre trafikanter.

Vi har her samlet en vejledning til at teste din håndbremse (også kaldet en parkeringsbremse):

  1. Kør dit køretøj til toppen af en lille bakke eller en skråning, bilen skal altså kunne rulle, når du fjerner foden fra bremsen.
  2. Slip foden fra bremsen og lade bilen rulle. Husk at have bilen i frigear.
  3. Når bilen begynder at rulle træk så i håndbremsen, din bil bør stoppe brat og holde stille, hvis ikke så bør du kontakte din mekaniker for så er din håndbremse defekt. Det kan være alt fra et slidt håndbremsekable, hjulcylinder eller gasfjeder i håndbremsen.

 

Når du er i gang med at teste håndbremse kan du med fordel teste bilens bremsesystem med disse tips:

  • Test dine bremser ved at du jævnligt provokerer bremserne lidt for at tjekke deres funktionalitet.
  • Tjek bilens bremsevæske, der bør altid være den rette mængde bremsevæske på bilen.
  • Tjek dine bremseskiver og bremseklodser omkring hver 15.000 km eller hvis du oplever noget mærkværdigt med dine bremser.

Med håndbremsekabler fra vores bil sortiment er du godt kørende. Find det du mangler til din bil her.