LED-lister til indendørs belysning

Når du skal vælge lys til din bolig og indretning, skal du overveje generel belysning, arbejdslys og stemningsbelysning. LED-strips kan bruges til både arbejdsbelysning på steder, hvor det ellers kan være svært at hænge lamper op, og som stemningsbelysning.
LED-strips med høj lysintensitet er god arbejdsbelysning når de klæbes op ved boghylder, i skabe eller bogreoler eller under køkkenskabe, over skrivebordet og andre steder, hvor det er rart at kunne se godt, men hvor kan være svært at hænge lamper op. Du kan også hurtigt klæbe en LED-liste op i små køkkener og mørke kroge, så du får mere lys.

Som stemningsbelysningen bruges LED-stripsene til at skabe hygge og atmosfære, fremhæve dine flotteste ejendele og skabe hyggekroge og opdelte funktioner i rummet. De mange muligheder for  farvevariation, dæmpning af lysstyrke og automatisk indstillinger giver stor fleksibilitet.

LED-listerne er hurtige og nemme at montere. De er fleksible og monteres med dobbeltklæbende tape. Du kan også nemt tilpasse dem i længden.

Led-Strips med udbyggelige systemer

De udbyggelige systemer giver flot dekorations- og stemninglys med mange forskellige farver og mulighed for farveskift. Stripsene kan dæmpes, og kommer med varierende blinkefunktion, der kan indstilles automatisk. Separate kredse til hver strips giver mange variationsmuligheder.

Det er nemt at installere, afkorte og udbygge systemerne. Systemet kan indstilles til både  farverigt, stemningsskabende og afslappende lys. De kan bruges på barneværelset, ved billeder du gerne vil fremhæve, vinduer og karme eller andre steder. Sat på lav lysstyrke, kan stripsene også fungerer som natlys, hvis du har brug for at orientere dig i hjemmet om natten uden at tænde for lyskilder, der vækker dig og familien helt. Det kan være praktisk hvis du står op på andre tidspunkter end resten af familien, i småbørnsårene og på andre tidspunkter, hvor man skal op en gang eller to om natten. Stripsene er også gode som orienteringslys i mørke gangarealer, trapper og korridorer.

LED-Strips til dit TV

Hvis du ser TV i et ellers helt mørkt rum, bliver dine øjne hurtigere overbelastet pga. den store kontrast mellem den lyse skærm og det mørke rum, der tvinger øjenmuskulaturen på overarbejde, fordi den konstant skal omstille sig mellem de to. Derfor anbefales det at have andre lyskilder i et rum, hvor du arbejder med skærme eller ser TV. 

Strips bag på dit TV eller din skærm modvirker trætte øjne og skaber stemning og belysning i rummet uden at blive reflekteret i tv-skærmen. Du kan bruge både farvet lys eller hvidt lys for at skabe indirekte lys i rummet, så øjnene bliver aflastet. Listerne er nemme at installere bag på skærme og bruger en USB-portal som strømforsyning.
Vælg den rigtige farve LED-strips
Du kan vælge mellem hvid i forskellige nuancer og indstillelige farvede lys. Farvet lys er bedst til at skabe stemnin. Skal du bruge dine LED-strips til oplysning, bør du vælge en relativt høj lysstyrke (lumen) og en hvid farve. Varm hvid imiterer naturligt aftenlys og har et behageligt skær til generelt lys. Til gengæld er det ikke så godt som arbejdslys. Det varme ‘aftenlys’ sender signaler til hjernen og kroppen om at det er på tide at slappe af og lukke ned for natten, og kan derfor virke søvndyssende. Neutral hvid eller kold hvid minder mere om sollys midt på dagen og fungerer derfor bedre som arbejdslys og giver mere energi.

Hvad er LED-lys?

LED står for Light Emitting Diode. Hvilket kort sagt er en betegnelse for en elektronisk komponent, der kan udsende synligt eller infrarødt lys. Infrarød LED kan du for eksempel opleve i din fjernbetjening, mens LED-strips og pærer udsender synligt lys. LED-dioders funktion er en længere teknisk forklaring, men den korte version er at de består af et metal, hvor der opstår lys når der sendes strøm igennem. Ved strømpåvirkning vil positivt og negativt ladede elektroner skifte plads i den såkaldte pn-overgang, som består af mange lag med forskelligt ladede elektroner. Det er elektronernes bevægelse, der skaber lyset.

Spar på strømmen med LED-dioder

LED-lys bruger væsentligt mindre strøm end andre typer lyspærer, fordi de kun udsender synligt lys, mens gammeldags pærer udsender en stor andel infrarøde varmebølger -  lys som det menneskelig øje ikke kan se. Alle har sikkert prøvet at sidde ved en varm, gammeldags arkitektlampe - nogle kender det måske også fra teater og koncertlamper, der kan varme et helt rum op. LED-lamperne sender ikke varme ud, og forbliver kolde. Derfor bruger de mindre strøm, og kan monteres flere steder, fordi der ikke er fare for at de varme omgivelserne op - så brandsikkerheden er også øget.

Det betyder også at de bliver mindre slidt end andre former for lyspærer og derfor kan holde i meget længere tid. Dermed kan du både spare på strømregningen og indkøb af nye lyskilder.  Den lange levetid, lave strømforbrug og mange valgmuligheder inden for farver og lysstyrke samt nem opsætning er de vigtigste årsager til at mange vælger LED-dioder frem for andre lyskilder.

Sådan monterer du dine LED-lister

Læs altid manualen til dine LED-strips først for korrekt installation og sammenslutning af dit system - der kan være forskelle fra produkt til produkt. Du kan finde manualer og vejledninger under de enkelte produkter. Du er også altid velkommen til at spørge i din lokale Biltema for råd og vejledning.
De selvklæbende LED-strips skal altid installeres på en ren, tør og støvfri overflade. Tryk stripsene godt til, så tapen binder godt.
Tjek altid at batterier er korrekt isat. Ved strips med netledning bør du altid tjekke at stripsene er korrekt samlet med en passende transformer, før du tilslutter dem til ledningsnettet og tænder for strømmen.

9 Søgeresultater