Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Afløbsrør og drænrør

Vælg rigtig afløbssystem til dit hjem

Uanset om du skal skifte afløbsrør på håndvasken eller bygge et komplet afløbssystem i din villa er det vigtigt at de vælger de rette afløbsrør. Hos os hos Biltema finder du alt hvad du behøver. Er du usikker på hvilke afløbsrør du skal købe? I denne købeguide hjælper vi dig med at vælge det rette afløbsrør udfra dine behov.

 

Vælg afløbsrør og drænrør efter anvendelsesområde

Der findes rørdele tilpasset til indendørsbrug samt udendørsbrug. Grå og hvide rør anvendes normalt indenfor mens orange eller røde normalt anvendes udenfor. Afløbsrør tildeles forskellige betegnelser afhændigt af hvor og hvordan de må anvendes.

  • B: rør til anvendelse inde i bygningen
  • D: jordrør til brug under og udenfor bygningen
  • BD: rør til anvendelse i både bygning og jord en meter fra bygningen

Vælg rigtig størrelse - diameter, længde og tykkelse

Afløbsrørrets diameter har større betydning end de fleste tror. Du bør vælge et rør hvis diameter er tilpasset til den mængde afløbsvand som beregnes at passere afløbsrøret. Hvis røret er for smalt findes der en risiko for af afvandingen ikke sker tilstrækkeligt hurtigt. Et drænrør som er bredere end krævet kan øge kapaciteten lidt, men koster mere og fylder unødvendigt meget. Udover rørets diameter skal du også kontrollere, at de er lange nok og har tilstrækkeligt tykke vægge. Hvor tykke vægge røret skal have, afhænger af dets belastning.

Almindelige spørgsmål om afløbsrør

Hvor dybt skal et afløbsrør placeres?

Afløbsrør skal placeres i en frostfri dybde udendørs.

Hvor store afløbsrør skal du have?

Det afhænger af, hvor meget vand der skal passere gennem røret.

Hvad koster et kloakrør?

Hos Biltema finder du afløbsrør fra ca. DKR 20.