Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Tusindvis af studenter flytter til studieboliger for at starte på et nyt studie, møde nye venner og opleve nye ting. Det er naturligt at være spændt på studielivet og have store forventninger til hvordan livet i en ny bolig bliver. Før man kan flytte hjemmefra til en studiebolig må man forberede sig på et stort flyttejob/arbejde. Her er nogle flyt hjemmefra ting og tips så du hurtigt kan nyde studielivet!

Planlæg flytningen i god tid

Det bedste tip er ikke at gøre klar til flytningen i sidste øjeblik. Planlæg i god tid og sæt en deadline for flytningen, så du har noget at arbejde hen imod. Så bliver arbejdsbyrden og overgangen meget mere behagelig.
Når din tidsplan er fastlagt, og du har en tidsramme at forholde dig til, kan du lave en huskeliste til flytningen på papir eller på din smartphone, så du ikke glemmer tingene undervejs. Skriv det ned, punkt for punkt, så du kan sætte flueben ved de flyttepunkter du har klaret.
Start med at smide de ting ud du ikke har brug for.

Sælg, giv væk eller smid ud

Skil dig af med de ting som har ligget i evigheder, uden at du har brugt dem. På den måde skaber du plads og slipper for at slæbe unødvendige ting med ind i en ny bolig. Giv dit brugte tøj eller ting væk til en genbrugsbutik, for der er nok sparsomt med plads i en studenterbolig. Tag kun de ting med som du ved at du kommer til at bruge.

Organiser

Lav et system for de ting du vil have med dig videre og læg tingene i flyttekasser og markér indholdet i alle kasserne, så du ved hvad kasserne indeholder når du pakker du i studieboligen.
Brug farvekodesystemet til at markere værelser, køkkener og badeværelser med forskellige farver, som du også bruger på kasserne, så alle der hjælper til med flytningen ved, hvor i lejligheden at flyttekasserne hører hjemme.
Pak vintertøj og sommertøj separat, så du slipper for at skulle bruge tid på at sortere det tøj du har brug for og ikke brug for. Derefter undgår du et unødvendigt job senere.
Husk at bruge indsatser til flyttekasserne, hvis glas og kopper skal flyttes med til studenterboligen/kollegiet og med lidt ekstra bølgepap, bobbleplast og kraftpapir, er du sikker på, at alt kommer sikkert frem.

Selve flytningen / flyttejobbet

Tænk på din ryg, når du du skal flytte. Det er unødvendigt at bære mere end det du har brug for. En sækkevogn er en engangsinvestering, som du kan bruge igen og igen. En sækkevogn og en flyttehund kan pakkes væk (Hos mor og far) når de ikke er i brug.

Trailerpresenningen beskytter møbler og udstyr du har med dig, så du undgår at dine ting bliver våde under transporten. Husk også at brug flyttetæpper for at beskytte dine ting så godt som muligt. Så undgår du ridser på dine ting.

Huskeliste ved flytning...

  • Planlæg i god tid
  • Få hjælp af dine venner
  • Lav din huskeliste
  • Brug farvekoder
  • Køb et par ting som sparer din ryg
  • Skift læge
  • Tilmeld dig vand, el, gas, varme, når du flytter ind
  • Tjek TV og internet og få hængt fladskærmen ordentligt op
  • Nøgler til postkasse og bolig
  • Røgalarmer

Der er sikkert mange flere ting du skal huske ved flytningen, så lav din helt egen huskeliste.

Vi håber din flytning bliver så nem som muligt.

Se alt vores flytteudstyr her>>

 

Relaterede artikler

Flyt hjemmefra - Sådan flytter og indretter du billigere

Flyt hjemmefra - Sådan flytter og indretter du billigere

Disse tips hjælper dig til at indrette din første bolig billigere, og til at gøre smarte indkøb!

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Her guider vi dig til nogle af de elværktøjer som er gode at have derhjemme, og som du finder i vores smarte MultiX-serie 18V.

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra kan det føles tomt. Men det er også en unik mulighed for at renovere og bygge om.