Armatursokler

Armatursokler er grundlæggende, når du skal renovere eller sætte nye lamper op. Hos Biltema får du rimelige armatursokler til dine nye lamper. Armaturfatningerne er i den klassiske hvide porcelænsmodel - du får både skråtstillede/vinklede og lige modeller hos os. Køb dine armatursokler til lyspærer i Biltema.

Sådan monterer du armatursokler

Armatursoklerne skal skrues fast i loftet, når du skal sætte loftlamper og plafondlamper op på loft eller væg. Du kan selv sætte armatursokler op på eludtag i loft eller væg. Hvis der skal trækkes ledninger og laves en ny fast installation, er du nødt til at have fat i en elektriker.

  • Afbryd strømmen, før du går i gang med arbejdet
  • Forbind armaturet med ledningerne i stikdåse i loft eller væg
  • Følg anvisningerne på armaturet, så de rigtige ledninger kobles sammen
  • Skru armaturet fast i loft eller væg med passende montering - medfølger ikke
  • Skru korrekt pære i
  • Skru lampekuplen på
  • Tænd strøm igen og afprøv lyset

 

Indret med lys

Plafondlamper og kuppellamper bruges for det meste til at give generelt orienteringslys og er meget brugt i bl.a. gangarealer, kældre og loftsarealer. De er også praktiske i større skabe og opbevaringsrum, hvor der er behov for godt, generelt lys. Plafondlamperne og kuppellamperne er nemme at skrue på armatursoklerne og sidder tæt op ad væg eller loft, så de ikke fylder meget i et lille eller lavloftet rum.
Selvom det ‘bare’ er en loftslampe til generelt lys eller orienteringslys i rum, der ikke bruges så tit, er det alligevel en god idé at overveje placeringen.
Til gangarealer bør du faktisk undgå at sætte lys op i midten af gangen - det giver et kraftigt lys uden kontraster og kan være ubehageligt at gå igennem. Lad lyset pege ud til en af langsiderne, hvor væggen kaster lyset tilbage i rummet og giver et dynamisk lys.
Væglamper bør også vinkles eller placeres, så de oplyser uden at blænde. Det giver en mere behagelig stemning, hvis du supplerer generelt lys med arbejdslys og stemningsskabende lys i rum, du opholder dig i eller arbejder i.

1 Søgeresultater