Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Vandslanger til haven

Om det er en vandkande, der skal fyldes, eller en vandpistol, der skal gøres klar til krig. Vandslangen er en trofast følgesvend i haven både om foråret, sommeren og til efteråret. Når du går i haven, er det vigtigt at have noget godt udstyr. Så står du undgår du vand ud over det hele, fordi din vandslange måske kan lække eller i værste fald være sprunget af ved vandforsyningen. Det kan også være nyttigt med en slangetromle eller en slangeopruller til at holde styr på vandslangen, når den ikke skal bruges.

Hos Biltema finder du både vandslanger, spiralslanger og haveslanger af høj kvalitet sammen med tilbehør som slangetromler. På den måde kan du være dækket godt ind med udstyret, når du skal bruge vand i hus og have. Har du spørgsmål til vandslanger eller andet slags udstyr til haven, er du altid velkommen i din lokale Biltema, hvor vi står klar til at svare på dine spørgsmål.

Hvordan kan vandslanger være forskellige?

Den slags slange, som de fleste forbinder med ordet vandslange, er egentlig bare et meget bøjeligt plastikrør i varierende længde, der bruges til at lede vand fra en vandtap. Vandslanger kan findes med forskellige størrelser diameter, som måles i tommer for at undgå decimaltal:
- 3/4“ er det samme som 1,9 centimeter i diameter, og det er den mest gængse størrelser for vandslanger.
- 1/2“ er det samme som 1,27 centimeter i diameter, og er også en ofte benyttet størrelse af vandslanger.
- 1” er det samme som 2,54 centimeter i diameter, og det er den største slags vandslange, man kan købe.
Jo større en vandslange er, jo flere slags opgaver vil den kunne bruges til. Vælger du en større slange, vil du også kunne spare tid på opgaver som vanding, fordi en større vandslange leverer mere vand på kortere tid. Dog vil en større vandslange i princippet også fylde en del mere, og det kan være sværere at få plads til at opbevare vandslangen hensigtsmæssigt.

Derudover finder du mange forskellige længder på vandslanger, og du kan her have fordel af at måle den længde, slangen skal have for at kunne nå alle steder i haven. Får du købt en for lang vandslange, kan det være et problem, fordi slangen nemmere kan slå knuder eller vikle sig ind i forskellige ting på vejen fra vandforsyningen til det sted, du skal bruge vandet.

Du kan samtidig finde eksempelvis en haveslange med et mundstykke, du kan justere på. På den måde vil du kunne vælge hvilken slags vandstråle, der skal komme ud af vandslangen. Det kan du have fordel af, hvis du har nogle planter, der kræver mere eller mindre vand end andre, da du for eksempel vil kunne ændre på spredningen af vandet.

Hvilke opgaver kan jeg bruge vandslangen til?

En vandslange kan bruges til mange opgaver, og de mest indlysende er selvfølgelig vanding af blomsterbede eller opfyldning af en vandkande til samme formål. Dog kan du godt komme ud for mere usædvanlige opgaver, hvor en vandslange vil være nyttig. Nogen bruger en haveslange i et udendørs køkken eller bare til drikkevand, og det er ikke altid hensigtsmæssigt. Selv hvis vandet fra vandforsyningen er rent, så kan en almindelig vandslange godt videregive stoffer fra plastmaterialet til vandet. Du bør derfor være opmærksom på, at vandet fra en almindelig vandslange ikke bør drikkes, selvom den reelle sundhedsrisiko er lav.

Hvordan skal jeg opbevare min haveslange?

De fleste kender nok til det “knæk”, en haveslange kan lave, når man fører den fra vandforsyningen til haven. Det kan være irriterende, og samtidig kan det være tegn på, at slangen er ved at gå i stykker.

Det kan være et resultat af, at du opbevarer din slange på en uhensigtsmæssig måde. Hvis din slange ikke har plads nok, og der kommer knæk på den under opbevaringen, så holder slangen som regel ikke i så lang tid, som den ellers kan. Du kan her have fordel af at hænge den på et hjul eller en bøjle, hvor den kan hænge løst uden bøjninger. Du kan også købe en slangeopruller eller en slangetromle, hvilket vil være en god måde at opbevare slangen på.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.