Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Få automatisk vanding med en havevander eller vandspreder

Automatisk vanding er en fordel for både nye og garvede haveejere, der holder af at se, hvordan blomster, grøntsager, græsplæner, buske og træer trives side om side. Vil du undgå at slæbe tunge vandkander i tørre tider, kan du med fordel alliere dig med en praktisk havevander.

I vores grønne udvalg kan du gå på opdagelse blandt de mange modeller, der både kan benyttes i den lille og store have. Vi kan både tilbyde dig en fuldautomatisk spreder, en med sprinkler og varianter med vippefunktion.

Det er nemt at få græsset grønt med en havevander

Man siger, at græsset altid er grønnere på den anden side. Har du kigget misundeligt over hækken blot for at konstatere, at naboens engelske græsplæne lyser op i grønne nuancer, mens din egen gulner i toppen?

Det er ikke kun staudebedene, der har brug for vand for at folde sig flot ud. Din græsplæne skal også have ekstra hjælp, hvis den skal beholde sin grønne farve gennem hele vækstsæsonen.

En vandkande kommer du imidlertid ikke langt med. Heller ikke selvom haven kun er ganske lille. Du har brug for det tunge skyts, hvis du skal konkurrere med naboen, og et vigtigt våben i kampen mod den gule græsplæne er en havevander. Den eliminerer hurtigt og effektivt de gule strå, så græsset kan spire og mosset trænges tilbage.

Hvornår skal græsset vandes?

Så snart solen skinner og sender sine varme stråler ned over haven, er der brug for vand til både store og små planter. Det samme gælder din græsplæne, som hurtigt tørrer ud og taber sin flotte, grønne farve i det lune vejr. I stedet spirer ukrudt og mos frem mellem stråene, så det bliver svært for plænen at genfinde fortidens styrke.

Når himlens sluser er lukket, må du selv skabe regnvejr over haven. Med en vander til haven kan du automatisk få fugtet græsset, så det bliver ved at være frodigt og grønt at se på – selv i perioder med længerevarende tørke.

Du bør vande din plæne 1-2 gange i ugen, hvis du vil opnå det bedste resultat.

Vand morgen og aften

Det kan hurtigt blive dyrt at vande haven på daglig basis, hvis tørken sætter ind. Derfor gælder det om at spare på de dyre dråber, og har du en stor have, der kræver meget vand, er det oplagt at følge et par gode råd.

Vil du vide, hvordan du holder vandregningen inden for rimelighedens grænser, mens stadig får en frodig have? De bedste tidspunkter du kan vande haven på, er enten tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Her er solen ikke fremme, og den kan derfor ikke bage med sine varme stråler, så vandet fordamper. Det giver græsplænen og havens andre blomster, buske, træer og planter mest mulig tid til at suge vandet til sig. På den måde optager mest muligt vand, som de kan have glæde af gennem dagen, og du sparer penge.

Brug den smarte vandspreder i køkkenhaven

Du kan også bruge den værdifulde vandspreder i køkkenhaven. Dyrker du dine egne grøntsager, kan du med fordel montere sprederen, så den sender en liflig sommerregn ned over de grønne rækker med gulerødder, ærter, porrer og kartofler.

Det er nemt at indstille den, så den vander i præcis den retning, du har brug for. På den måde kan du målrette vandingen, og undgå at dråberne går til spilde. I vores udvalg kan du finde vippevandere og modeller med sprinkler, som passer perfekt til både små og store haver.

Rejs roligt fra haven

Når sommerferiestemningen sænker sig over landet, vælger mange at tage på tur uden for havelågen. Luftforandring er sundt, så selvfølgelig skal den glæde haveejer også ud for at søge ny inspiration. Er du nervøs over at forlade din grønne oase? Du kan roligt rejse fra haven på både små og længere ture, når du har en lille hjælper derhjemme.

I vores udvalg finder du både de klassiske havespredere, som skal aktiveres manuelt, men de moderne spredere er oplagte, hvis du er væk i længere tid. De kan tændes automatisk, så du kan være sikker på, at bedene og græsplænen ikke kommer til at udtørre, mens du er på ferie. Det betyder, at du heller ikke behøver at bede naboen om hjælp til at vande i din have, og du kan derfor køre på ferie med ro i maven og god samvittighed. Der er helt styr på sagerne.

Få opfyldt dine grønne havedrømme

Der findes lige så mange forskellige havedrømme, som der findes haveejere. Hver især har vi vores ambitioner til og forestillinger om, hvordan haven skal formes. Fælles for os alle er, at vi først opnår et smukt udendørs resultat, hvis væksterne vandes.

Heldigvis kan det let opnås, hvis du vælger en smart havevander eller vandspreder.