Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Skosåler

Skosåler er praktiske skoaccessory, der hjælper med at aflaste fødderne, holde varmen og i det hele taget øger din komfort. Såler i skoene kan også give skoene længere levetid, hvis det oprindelige indlæg bliver slidt. Skosålerne kan hovedsagelig opdeles tre slags. Du kan få aflastende indlæg,der består af en sål af forskellige former for gummi, skum eller silikone, der dæmper stød og støtter foden, når du går og står. Varmende skosåler består af uld og kunststof med en isolerende underside, så foden holde varm og tør. Indersåler beskytter  skoen mod slid og kan skiftes ud ved behov.

Lune skosåler til at holde varmen

Lune skosåler hjælper dig med at holde varmen i den kolde tid. Meget af kulden kommer nedefra, især når det også er fugtigt.

De varme skosåler bør helst være opbygget af uld og kunststoffilt. Ulden hjælper med at holde varmen og modvirker dårlig lugt. Uld kan opsuge meget fugt og stadigvæk varme. Derfor er ulden et godt materiale i varmende såler, hvor du hurtigt kan komme til at svede om fødderne. Den suger sveden, så du ikke føler dig fugtig om fødderne og kan holde varmen godt. En andel kunststof i sålerne øger deres holdbarhed og mindsker risikoen for at sålerne fnugger. Uld- og kunsttofsålen sikrer også at din fod står sikkert i skoen. Undersiden af indersålen bør være af et reflekterende materiale, der holder varmen inde og reflekterer kulden tilbage.

 

Aflastende skosåler

Står og går du meget i din hverdag, kan aflastende skosåler være en stor lindring mod trætte og ømme ben. Sålerne består af silikone, skum og gel af forskellige hårdhedsgrad, så skoen får mere dæmpning og foden støttes bedre. Når du løber, vil nedslaget for hvert skridt ikke blot bestå af din egen vægt, men også af nedslagskraften, der er mellem 2 og 2,8 x din egen kropsvægt. Ved gang er nedslagskraften noget mindre, men kan stadigvæk belaste kroppen en del.

Aflastende såler aflaster både sener, ledbånd og led, og kan afhjælpe ømme fødder og smerter i muskler og led i fod og underben. Døjer du med fodsmerter, er det dog vigtigt at du risikere at dine sko passer godt til foden. Ved længerevarende smerter og ømhed kan din læge henvise til fodterapeut eller anden relevant specialist.

 

Sådan klipper du skosålerne til

Mange skosåler købes i en størrelse, du selv skal klippe til, så de passer til din størrelse. Biltemas såler har enten afmærkning i de gængse skostørrelser eller en medfølgende skabelon, der bruges til at klippe sålen ud. Det er vigtigt at bruge skabelonen, så sålen fylder din sko ud, og ikke bliver for kort eller smal, så du får en ubehagelig kant inde i skoen. Klip med en skarp saks, så du får en jævn kant uden hakker. Klip langs afmærkning eller skabelon tilsvarende den skostørrelse, du skal bruge sålen i. Skal sålen bruges i ekstra brede eller smalle sko, skal du selvfølgelig tage hensyn til det, når du klipper. Husk at det altid er nemmest at klippe lidt større, og derefter tilpasse ved at klippe mere af. De flest såler kan håndvaskes og lufttøres. Tag gerne såler ud af skoene efter brug, så de kan tørre.