Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Alkaliske batterier

Her på siden finder du Biltemas udvalg af alkaliske batterier. Vi har det meste inden for batterier til husstanden. Vi har AA batterier, AAA batterier, flade batterier til ure, fjernbetjeninger og lommeregnere, C batterier og de store D batterier. På din elektroniske enhed finder du angivelserne for, hvilken type batteri du skal bruge.

Hvad er et alkalisk batteri?

Et alkalisk batteri er det mest brugte batteri i det meste elektronik i hjemmet. Disse batterier har en høj strømmodstand og holder godt på energien, hvilket giver dem en lang levetid. Alt afhængigt af, hvordan og hvor de bruges, holder alkaliske batterier 4-6 gange længere end almindelige brunstensbatterier. De alkaliske batterier i vores sortiment er fremstillet uden kviksølv og kadmium. De fleste af vores batterier er mærket med “Long-life”, fordi de har en betydeligt længere levetid end almindelige batterier.

Hvilke batterityper findes der?

Biltema har stort set alle batterityper. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer, som vi tilbyder.

AA og AAA batterier

Også kaldet hhv. LR6 og LR03. Disse batterier er de mest almindelige i en normal husstand. Disse typer bruges ofte i fjernbetjeninger, kameraer, spillekonsoller, radiostyret legetøj, cykellygter og lommelygter. Vi tilbyder både pakker med 4 og 10 stk batterier, samt multipakker med en blanding af begge typer.

C batterier

Også kaldet LR14 eller baby-batterier bruges ofte i legetøj, lommelygter og fotoudstyr. Her på siden finder du denne type batteri som 2-pak.

D batterier

Disse er også kendt som LR20 eller mono-batterier og bruges ofte i større enheder som radioer eller store lommelygter. Denne batteritype findes som 2-pak her på siden.

V27A og LR1

Denne type batteri bruges ofte i fjernbetjeninger til centrallåse i biler eller garager, samt i medicinske enheder.

4LR44 og LR23A

Disse batterier er cylindriske og bruges ofte i kameraer o.l. Disse batterier sælges enkeltvis, da du ofte kun vil skulle bruge ét af gangen og samtidig ses disse sjældnere i en almindelig husstand.

LR44

Dette er flade batterier, som ofte bruges i kameraer, ure, fjernbetjeninger, badevægte m.v. Denne type batterier fås som 2-pak her på siden.

Sikker brug og opbevaring af alkaliske batterier

  • Sørg altid for at bruge den rigtige batteritype og den rigtige størrelse. Du vil som oftest kunne aflæse på enheden, hvilken batteritype, du skal bruge. Hvis du ikke kan finde dette på enheden, bør du kontakte producenten, så du ikke kommer til at bruge de forkerte batterier. Bruger du de forkerte batterier, kan du nemlig risikere at enhedens kredsløb ødelægges.
  • Sørg også for at vende batteriet rigtigt, sådan at + vender mod + og - mod -. Dette vil dog være tydeligt markeret på enheden. Hvis batteriets poler vender forkert, vil enheden ikke fungere og du risikerer at ødelægge kredsløbet.
  • Opbevar dine batterier ved stuetemperatur. Ekstrem varme eller kulde reducerer batteriets ydeevne.
  • Opbevar altid dine batterier uden for børns rækkevidde, så du ikke risikerer at dit barn putter et batteri i munden. Børn må naturligvis heller ikke lege med batterierne, så sørg for at være til stede, når dit barn skal bruge batterier. Får du mistanke om, at dit barn har slugt et batteri, skal du straks kontakte lægen.
  • Hvis batteriet lækker og du får kemikalier på huden eller i øjnene, bør du skylle med vand og sæbe. Hvis dette ikke er nok, bør du kontakte lægen eller skadestuen.
  • Du bør aldrig bruge batterier med belægninger på ydersiden, da dette er tegn på lækage. Du bør i stedet bortskaffe batterierne korrekt. Læs mere om bortskaffelse nedenfor.
  • Hvis batterierne bliver våde, bør du ikke bruge dem efterfølgende
  • Du bør aldrig forsøge at skille et batteri ad.

Bortskaffelse af alkaliske batterier

Batterier må ikke smides i skraldespanden, men skal derimod afleveres i en genbrugsbeholder. Det skader miljøet og vores sundhed, hvis batterierne blandes med restaffald, og vigtige ressourcer går samtidig til spilde.

Du kan evt. samle dine batterier, så du ikke skal på genbrugspladsen, hver gang du skal af med et batteri. Hvis batterierne er defekte eller lækker, bør du dog omgående aflevere dem på genbrugspladsen, så du ikke risikerer personskade eller tingskade i dit hjem.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.