Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Batteriladere

Du finder prisfornuftige batteriladere til både AA og AAA batterier hos Biltema. Der følger ready to use-batterier med opladeren - så du kan komme i gang med det samme og ikke skal vente på at dit batteri har ladet op efter at du har købt det. Desuden er du sikker på at have en lader og batterier, der passer sammen. Bruger du lader eller batterier, der ikke passer sammen, vil batteriet ikke lade og du risikerer at både batterier og lader bliver ødelagt.
AA og AAA er de mest brugte batterityper i husholdningen - til legetøj, lommelygter, elektroniske apparater m.m.
Ready to use - batterierne er opladede og klare til brug i pakken. De kan holde op til 80% af opladningen selv efter 6 måneder så længe batterierne ikke belastes. Almindelige genopladelige batterier mister op til 20% ladning på første dag og derefter ca 4% opladning om ugen ved opbevaring. Alle batterityper skal opbevares tørt og i stuetemperatur.
Biltemas batterioplader beskytter mod kortslutning og har sikkerhedstimer. De er nemme at bruge og du kan let se hvilken pol, der skal hvorhen - altså hvilken vej batterierne skal vende - så det ikke kan gå galt. Opladeren har en tydelig indikator, der viser om batteriet er ladet fuldt op, så det er nemt at anvende laderen. Vi anbefaler dog altid at læse manualen før du benytter batteriopladeren første gang.

Genopladelige batterier er mere miljøvenlige

Det kræver rigtigt mange ressourcer at fremstille engangsbatterier og vi bruger mange af dem i Danmark. I løbet af batteriernes levetid er det genopladelige batteri også langt billigere i brug end engangsbatterier. Genopladelige batterier kan oplades for gennemsnitligt 10 øre pr ladning og bruges op til 1000 gange - alt efter produktionstype og brug. Det vil sige at genopladelige batterier kan holde i mellem 3-4 år og op til et helt årti alt efter brug og type. Engangsbatterier skal derimod købes fra nyt hver gang det er afladet.
Det vil sige at du kan spare både mange penge og ture ned i butikken efter nye batterier. Desuden sparer du også miljøet for rigtigt meget affald.

Hvordan fungerer batteriladere?

Alle batteriladere fungere ved at sende elektrisk strøm gennem batterierne, så de kan opmagasinere elektriciteten. Når batterier bliver brugt, sender de opmagasineret elektricitet ud til elektriske apparater ved at minuspol og pluspol forbindes med hinanden i et kredsløb. Inde i batteriet sker der en kemisk reaktion, hvor elektroner bevæger sig fra den ene pol mod den anden pol og dermed udløser elektriciteten. Når et batteri bliver opladet, er det faktisk den omvendte proces, der foregår ved at sende strøm ind gennem batteriet.

De fleste batteriladere i dag er såkaldte intelligente batteriladere. Det vil sige at laderne har en timer, der kan afbryde ladningen eller funktioner, der måler batteriernes ladegrad og kan afbryde opladningen, når batteriet er fuldt eller næsten fuldt opladet. For at sikre længst mulig levetid for batterier, bør du undgå at overlade batterierne. Det gør du nemmest ved at have en intelligent oplader.

Hvilken batterilader skal du have?

I de fleste husholdninger bruger man flest AA og AAA batterier. Mange synes det er smart at have begge typer til rådighed. Det vigtigste er sådan set at batterilader og batterier passer sammen. Derfor kan det være en god idé at købe en lader, der kommer med batterier - så har du begge dele og er sikker på at de matcher. Batteriladere skal kun bruges til genopladelige batterier og aldrig engangsbatterier. Bruger du laderen til de forkerte batterier vil batterierne i bedste fald ikke blive ladet op og i værste fald kan der opstå brand eller eksplosioner - du risikerer i hvert fald at ødelægge både lader og batterier.

Genopladelige batterier produceres med to reaktive stoffer. De mest almindelige er Nikkel-Metalhydrid (NiMH) og Nikkel-Cadmium (NiCd)-batterier. Batterier skal være mærket med produktionstype og ladetid, og i laderens manual kan du læse hvilken type batterier den er beregnet til.

Sikkerhed

Benyt aldrig laderen til andre batterityper end de beregnede typer. Engangsbatterier kan forårsage eksplosion hvis du forsøger at oplade dem. Batteriopladeren er ikke et legetøj, og må kun bruges af voksne og børn over 8 år, der har fået instruktion i korrekt brug. Læs brugermanualen, før du benytter laderen. Kan kun lade 2 eller 4 batterier ad gangen. Fjern batterier fra opladeren når de er fuldt opladet. Udslidte opladelige batterier skal afleveres til genbrugsstation.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.