Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Genopladelige batterier

Der er ikke ret mange af os, der kommer udenom at få brug for batterier i den ene eller anden form i hverdagen. Batterier anvendes nemlig som strømkilde i mange elektroniske apparater, herunder legetøj, lommelygter, fjernbetjeninger og meget andet.
Vi bruger derfor rigtig mange batterier hvert eneste år. Det er både en byrde for pengepungen og for miljøet. Derfor kan du med fordel overveje at udskifte de traditionelle batterier med genopladelige batterier. Almindelige batterier skader miljøet unødigt meget - både under produktionen og under bortskaffelsen.

Biltemas genopladelige batterier

Her på siden finder du Biltemas udvalg af genopladelige batterier. Vi tilbyder AA og AAA NiHM-batterier som både 2-pak og 4-pak, så du selv kan vælge, hvor mange du vil investere i. Derudover finder du også Li-ion-batterier i vores sortiment, som har ekstra lang levetid. Alle vores batterier kan genoplades mindst 500 gange og kan bruges omgående efter købet.

Vores AA og AAA batterier betegnes som Low Self Discharge (LSD) grundet deres lave selvafladning. Disse batterier bevarer 70% af ladningen i et år og egner sig ideelt til legetøj, spillekonsoller og andre produkter, som anvendes sporadisk over lang tid. Det kan være en fordel at opbevare LSD-batterierne i opladet tilstand, så du ikke skal tænke på at oplade dem inden brug.

Skån miljøet med genopladelige batterier

Gennem de sidste mange årtier har vi øget vores miljøbevidsthed og i slutningen af 1970’erne blev de genopladelige batterier introduceret til markedet. I starten kunne batterierne kun klare at blive genopladet få gange inden de alligevel måtte kasseres. Den næste generation af genopladelige batterier blev herefter forbedret, så de kunne holde til at blive genopladet flere gange. I dag kan de genopladelige batterier dog holde til at blive genopladet så mange gange, at du nærmest ikke behøver at geninvestere igen.

Der bruges utroligt meget energi til at producere og kassere engangsbatterier, og derfor skåner det i høj grad miljøet, hvis dette forbrug mindskes. Genopladelige batterier skal jo kun produceres en enkelt gang og herefter bruges kun en lille smule strøm til genopladningen. Derudover holder de i mange år, så du skåner også miljøet ved at minimere afskaffelsen.

Spar penge med genopladelige batterier

De genopladelige batterier er smule dyrere end almindelige engangsbatterier. Til gengæld kan de genopladelige batterier bruges igen og igen, hvilket i sidste ende betyder, at du sparer penge på din udgift til batterier. Det er altså en rigtig god investering at vælge de genopladelige batterier frem for engangsbatterier. Ydermere sparer du også tid ved at købe batterier, der kan genoplades. Du slipper nemlig for løbende at skulle købe nye batterier, når de gamle løber tør. Dermed skal du heller ikke bekymre dig om pludselig at stå uden batterier, når du har brug for dem.

Få mest muligt ud af dine genopladelige batterier

Brug en god oplader

Det er afgørende for et batteris levetid og effektiviteten af batteriet, at du bruger en ordentlig oplader. En god oplader sikrer, at dine batterier ikke skades eller overophedes under opladningen.

Hos Biltema finder du batteriladere med plads til både 2 og 4 batterier. Disse ladere beskytter mod kortslutning af batterierne og detekterer alkaliske- og primærbatterier. Derudover er laderne udstyret med sikkerhedstimer, som kan aflæse, hvornår batteriet er fuldt opladet, så du ikke risikerer at overoplade dine batterier.

Oplad dine batterier fuldt ud

For at forlænge batteriernes levetid, kan du med fordel sørge for at oplade dem fuldt ud ved hver opladning. Hvor ofte du bør oplade batterierne afhænger af, hvilken type batteri, du bruger. Bruger du NiMH batterier, bør disse altid aflades helt inden genopladning, da mange delvise opladninger kan forkorte levetiden. Bruger du derimod Li-ion batterier, er det faktisk bedst, hvis de ikke aflades fuldstændigt inden genopladning og de tager ikke skade af at blive delvist opladet.

Korrekt brug af oplader

Når du oplader dine batterier er det vigtigt, at du placere batterierne korrekt, så + vender mod + og - mod -. Vælger du en lader med plads til 4 batterier, kan du sagtens nøjes med at oplade 2 batterier ad gangen, hvis du ønsker dette. I så fald skal du blot sørge for at placere batterierne ved siden af hinanden i enten højre eller venstre side.

Det er vigtigt, at børn under 8 år ikke får mulighed for at lege med batterierne, da det kan være yderst skadende, hvis de putter dem i munden. Børn over 8 år, må gerne bruge batterierne, men bør altid være under opsyn af en voksen for at sikre korrekt brug. Læs altid instrukserne på emballagen af batterierne og den medfølgende brugsanvisning til batteriladeren inden brug.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.