Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Batterier til høreapparater

Hos Biltema finder du fire forskellige størrelser af batterier til høreapparater, der passer til forskellige modeller af høreapparater. De har alle det til fælles, at de er af typen zink-luft-batterier, som er den mest anvendte type batterier til høreapparater.

Hvad er zink-luft-batterier?

Navnet “zink-luft-batterier” kommer sig af, at der i batterierne er nogle lufthuller, som skaber en kemisk reaktion, når zinken kommer i forbindelse med ilten fra luften. Det er denne reaktion, der gør, at der bliver tilført strøm til dit høreapparat. Før i tiden brugte man bl.a. kviksølv i batterier, men zink-luft-batterier er både mere miljøvenlige og billigere at producere.

 

Hvordan skifter jeg batteriet i mit høreapparat?

Inden du tager dine batterier til dit høreapparat i brug skal du huske at fjerne den lille folie, der sidder på batteriet. Hvis du ikke fjerner denne, virker batterierne ikke. Det er dog også vigtigt, at du ikke fjerner folien før du har tænkt dig at tage batteriet i brug, da batterierne ellers vil begynde at aflade. Folien er nemlig med til at forhindre, at zink-luft-reaktionen sætter i gang.

Når du har fjernet folien, anbefaler vi, at du venter et par minutter før du sætter batteriet i dit høreapparat. Det skyldes, at luften lige skal nå at blive absorberet gennem lufthullerne før batteriet begynder at virke.

Du skal samtidig sørge for, at du vender batteriet rigtigt, når du placerer det i batteriskuffen.
Hvis du har vendt dit batteri rigtigt og høreapparatet stadig ikke virker, kan det skyldes, at der er snavs i høreapparatet, der blokerer. Sørg derfor for at batteriskuffen er fri af støv og snavs ved forsigtigt at rengøre den.

Hvor ofte skal jeg skifte batteriet i mit høreapparat?

Hvor ofte du skal udskifte dit batteri til dit høreapparat afhænger af hvilken type høreapparat du har og dermed også hvilken type batteri, du skal bruge, samt hvor ofte du bruger dit høreapparat.

Nogle høreapparater har mange funktioner og løber derfor også hurtigere tør for strøm, mens høreapparater med færre funktioner holder på strømmen i længere tid. Hvis du har et høreapparat med mange funktioner og samtidig bruger det hver dag, skal du typisk udskifte dit batteri hver tredje til femte dag. Hvis du har et høreapparat med færre funktioner og med et større batteri, kan det holde i helt op til tre uger.

Hvordan skiller jeg mig af med batterierne til mit høreapparat?

Det er vigtigt, at du håndterer dine brugte batterier adskilt fra andet affald. Du skal altid aflevere dine brugte batterier i en separat affaldsbeholder beregnet til batterier. Flere og flere steder vil du finde en genbrugsbeholder til dine batterier i nærheden af hvor du ellers skiller dig af med affald. Hvis du ikke finder en sådan en beholder i nærheden af dit hjem, skal du aflevere dine brugte batterier på genbrugspladsen.

Det er vigtigt, at du skiller dig af med dine brugte batterier hurtigst muligt og ikke lader dem ligge i hjemmet i længere tid. Ellers kan du risikere, at batterierne begynder at lække, hvilket kan være skadeligt for dine omgivelser, både for luften og for det, der kommer i kontakt med det lækkede batteri.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.