Huskeliste til bilen om vinteren - udstyr til vinteren

Vinteren er en krævende årstid at køre, især når vejene er dækket af sne og is. For at sørge for en sikker og problemfri kørsel er det vigtigt at være godt forberedt – for selv med nutidens teknologi og udstyr er der nogle vigtige ting og vinterudstyr til bilen, du skal have bilen, når landet bliver klædt i hvidt.

Vent ikke, indtil du virkelig har brug for det!
Nogle af disse ting, som vi nævner her, kan virke overflødige at have i bilen altid. Men det er før du står i siden af vejen med havariblinket tændt og virkelig ønsker, at du havde dem. Når alt kommer til alt er det bedre at have det og ikke have brug for det - end at have brug for det og ikke have det.

Huskeliste - udstyr til vinterbilen!

 • Isskraber/snebørste
 • De-icer (isfjerner-spray)
 • Startkabler
 • Lommelygte
 • Dæk-reparationsspray (pumper og reparerer et punkteret hjul)
 • Snekæder (evt. antiskrid-måtte eller pigge)
 • Varmt tøj og tæppe
 • Mad og vand (på længere køreture)
 • Førstehjælpskasse og refleksvest (gælder året rundt)
 • Advarselstrekant (gælder året rundt)
 • Værktøj til bilen (skruetrækkere, topnøglesæt, donkraft, tang)

Skift til de rigtige dæk i tide!

Det ikke blot anbefales at skifte til vinterdæk, det er også lovpligtigt i mange lande, når vinteren kommer. Vinterdæk har bedre vejgreb på glatte og snedækkede veje, hvilket giver dig større sikkerhed og bedre køreegenskaber. Hos Biltema finder du alt, hvad du skal bruge for selv at skifte dæk- nemt, hurtigt og billigt - og du kan gøre det, når det passer dig, uden at være afhængig af en aftale med et værksted/dækcenter.  

Beskyt dig mod punkteringer med "reservehjul på dåse"

Et genialt tip er at have en dåse "Dækfix" liggende i bilen. Hvis uheldet er ude, og du skulle punktere, reparerer og pumper dækfix et punkteret dæk, uden at hjulet skal afmonteres. Sørg også for, at du har et reservehjul i god stand sammen med værktøj til at skifte hjul. 

Godt greb om situationen

Snekæder er nemlig ikke noget, der hører fortiden til. Undertiden har bilen brug for lidt ekstra greb for at komme frem, især når du kører uden pigge. Og det er der mange af os, der gør i dag.
Snekæder er dog ikke den eneste mulighed, hvis føret er lige glat nok til din bil. Der fås nemlig pigge til bilen, lavet af nylon og beregnet til temperaturer ned til -35 grader. Eller måske foretrækker du en antiskrid-måtte, der kan give dig det ekstra lille greb, du har brug for at komme fri. De kan benyttes samtidig efter behov.

Øget sikkerhed med godt udsyn

Enhver, der er løbet tør for sprinklervæske på sjappede vinterveje, kan skrive under på, at de ville ønske, at de havde en ekstra dunk i bilen. Der bør ligge ekstra sprinklervæske i bilen hele året rundt, også om vinteren. Det samme gælder for en ekstra vinduesvisker eller to. Husk, at vinterkulden kan medføre, at du skifter dine viskere tidligere end forventet.

Du skal selvfølgelig have en snebørste og en isskraber, og så er det praktisk at have begge dele i ét, som vores isskraber med teleskophåndtag.

En udsynsfremmende spray som isfjerner-spray kan hjælpe dig med at holde ruder og spejle isfri og kan også bruges på gummilister. Du kan også bruge en pre-icer, som er beregnet til forebyggelse. Du sprøjter på bilens forrude, hvis du forventer frost, og den midlertidige belægning absorberer fugt og forhindrer den i at sætte sig på glasset. 

Undgå et fladt batteri

Når det kommer til bilbatterier og kulde, er det klogt at være godt forberedt. En starthjælp eller startkabler i bilen giver dig lidt mere tillid til, at du ikke bliver efterladt i vejsiden uden nogen livsgnist. Altså i bilen.

En starthjælp kan i øvrigt også bruges til at oplade elektronisk udstyr som f.eks. mobiltelefoner. Det er selvfølgelig praktisk, ikke mindst hvis du har brug for at ringe efter hjælp, men har tappet din mobils batteri. Og har du brug for et nyt batteri til din bil, har vi det naturligvis hos Biltema.

Undgå, at låse og pakninger fryser

Låseolie er en god, forebyggende foranstaltning på biler, hvor det er relevant. Det samme gælder smøring af dørenes tætningslister med silikone. Ellers risikerer du simpelthen at rive dørlisterne af, hvilket er dyrt, ubelejligt og irriterende. En bil med træk i kabinen er jo det sidste, du vil have om vinteren.

Med disse ting på plads kan du føle dig mere sikker på vintervejene. Forhåbentlig får du ikke brug for alt det, vi har nævnt, men som vi sagde i begyndelsen af artiklen: Det er bedre at have det og ikke have brug for det end omvendt.

 

Relaterede artikler

Skift hjul på bilen - Find ud af, hvordan du gør her

Skift hjul på bilen - Find ud af, hvordan du gør her

Her er en brugbar guide til, hvordan du selv kan skifte hjulene på din bil.

Sådan bekæmper du glatføre og rydder din sne i din indkørsel

Sådan bekæmper du glatføre og rydder din sne i din indkørsel

Der er flere metoder til at holde garagens indkørsel og gård fri for is og sne. Vi hjælper dig!

Sådan holder du din bil kørende om vinteren

Sådan holder du din bil kørende om vinteren

Få tips til at køre problemfrit igennem vinteren.