Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Reflekser til bil: praktisk og nødvendigt

Trafiksikkerhed er et vigtigt emne. Der kommer flere og flere biler og cykler på vejene. Vi skal være opmærksomme på sikkerheden i trafikken og vores egen sikkerhed. Mange af de ting vi lærte på køreskolen er ikke længere nyt, men noget som sidder på rygraden. Dog hænder det, at mange ikke husker reglerne omkring bilreflekser og lys.

Reflekser til bil er nødvendigt. En refleks har bestemte egenskaber. I sin helhed er det et lys som genspejles. Disse lys er utrolig vigtige i trafikken, da det øger sikkerheden. Hvis du kører i bil en mørk aften og personbilen foran dig har de korrekte reflekser på, kan du bedre vurdere afstanden. Du kan også bedre se personbilen, og det er jo det vigtigste. Hos Biltema er vi glade for at kunne hjælpe dig med at øge sikkerheden og overholde loven. Du kan se en liste med vores udvalg af reflekser her på siden.

 

Reflekser til bil: hvad er reglerne?

Der findes nogle regler som skal overholdes. Reglerne er til for at sikre vores sikkerhed. Men hvad er det for nogle regler? Først og fremmest er reglerne for biler anderledes end for trailere. Der er også særlige regler for cykler. Alle har stort set kun en ting til fælles, at de skal overholdes. Biltema har lavet en liste med de regler som skal overholdes. Du kan eventuelt bruge den til at tjekke reflekserne på din egen bil.

 

    • Lovpligt

Det er lovpligtigt at have reflekser bag på bilen. Du skal have to reflekser, og du køber dem derfor altid i par. Vi anbefaler at du altid har et ekstra par i bagagen, hvis du skulle komme ud for en ødelagt refleks. Reflekserne skal være røde og firkantede.

 

  • Symmetri og orden

 

Reflekserne skal være symmetriske, altså anbragt symmetrisk. Derudover skal de være ens. Reflekserne skal være rene så de er tydelige. Det er utrolig vigtigt at der ikke er en rids, eller en del af refleksen som er knækket. Det betyder nemlig at lyset genspejl ikke fungerer optimalt. Hvis den ene er knækket eller andet, så skal begge skiftes.

 

  • Vigtige detaljer

 

Reflekserne skal markerer bilens bredde. Det er altså op til din personbils mål, hvor de skal monteres. De skal være anbragt mindst 0,35 m over vejbanen, hvor maksimum er 0,90 meter over vejbanen.

Bilreflekser: find dine nye reflekser hos Biltema

Vores brede sortiment indeholder bl.a. trekantsreflekser til langsomme køretøjer, men også røde og hvide reflekser til din bil. De hvide reflekser er altid til fremadvendende brug. Hvis du har yderligere spørgsmål er du altid velkommen i dit nærmeste varehus. Her står vores kompetente medarbejdere klar til at hjælpe og vejlede dig. Hos Biltema finder du et stort udvalg af varer, altid i god kvalitet og billige priser.