Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Arbejdslamper - belysning til arbejdskøretøjer

Mangler du ekstra belysning til dit arbejdskøretøj? Der kan være mange situationer, hvor bedre sigtbarhed er en fordel. Arbejder du f.eks. udenfor om vinteren i den tidlige morgen eller i de små nattetimer, så kan bedre belysning være en vigtig sikring af dit arbejdsmiljø. Skal du have bedre sigtbarhed i alle situationer på dit arbejde, så er du kommet til den rigtige side. Her finder du alle slags arbejdslamper til firmabilen eller arbejdsmaskinen i Biltemas bilbelysningssortiment.

Det er vigtigt at sikre et godt, sikkert og effektivt miljø på din arbejdsplads. Er dit nære arbejdsmiljø ikke oplyst nok, kan der opstå farlige situationer både for andre og for dig selv. Når du skal vælge en arbejdslampe til dit køretøj, så er der mange faktorer at overveje. Lysstyrke, farvetemperatur, spredningsvinkel og andre faktorer er essentielle, for at du får lige præcis den belysning, du har brug for.

Hos Biltema finder du arbejdslamper og belysning i mange former, som kan monteres på de fleste maskiner og køretøjer. Vi har arbejdslamper i alle prisklasser, som dækker dine professionelle behov. For nærmere information om de specifikke arbejdslamper kan du vælge dit foretrukne produkt herunder og se specifikation og tilpasningsmuligheder.

 

Er en arbejdslampe ikke bare en arbejdslampe?

Selvom man kunne være fristet til at sige, at ekstra belysning er en god ting uanset hvad, så er det ikke ligegyldigt hvilken arbejdslampe, du vælger. Skal du undgå at blive blændet eller at blænde andre med din arbejdslampe, så er antal lumen f.eks. en vigtigt faktor at overveje. Du kan især have fordel af at overveje omstændighederne i din arbejdssituation eller på din arbejdsplads, da lampens strømforbrug samt tilslutningsmuligheder kan være vigtige i forhold til hvilken strømkilde, du har til rådighed. Derudover kan farvetemperaturen på lampen have indflydelse på hvor nøjagtigt, du kan bedømme farver i lampens belysning.

Herunder vil vi opliste og beskrive de væsentligste faktorer, du med fordel kan inddrage i dine overvejelser, når du skal købe en ny arbejdslampe.

Lysstyrke (Lumen)

Lumen er en måleenhed for en lampes lysstyrke. Du har måske erfaring med, at lampers effekt kan måles i enheden watt, men der er ikke altid sammenhæng mellem en lampes watt-forbrug og mængden af lys, som lampen udsender. Watt er et udtryk for, hvor meget energi lampen bruger og ikke, hvor meget lys den udsender. Derfor bruges lumen som en måleenhed, idet det giver et bedre indtryk af, hvor meget en arbejdslampe reelt lyser. Hos Biltema har vi arbejdslamper med lumen-værdier mellem cirka 500 lumen og helt op til 5000 lumen. Vi opstiller herunder nogle generelle tommelfingerregler for lamper med visse antal lumen:

100-300 lumen: Lys, der sagtens kan bruges til at navigere i mørke.
300-1000 lumen: Lys, der er kraftigt nok til at oplyse et rum i et hus.
1000+ lumen: Meget kraftigt lys. En billygte med langt lys på udsender i de fleste tilfælde mellem 700-3500 lumen pr. lygte.

De fleste arbejdslamper, du finder her på siden, udsender lys med en lumen-værdi over 1000 og er derfor i langt de fleste tilfælde kraftige nok til dine behov. Det er dog værd at overveje, om lysvinklen med kun én lampe vil kunne have ulemper, når du skal orientere dig i en arbejdssituation. Flere arbejdslamper kan derfor være en god idé i visse situationer.
En lampes spredningsvinkel kan du også overveje i en sådan situation. Du kan læse mere om et produkts specifikke spredningsvinkel ved at klikke ind på produktet herunder. 

Farvetemperatur

Kræver dit arbejde, at du nøje kan skelne og/eller gengive farver omkring dig, er farvetemperaturen på din arbejdslampe værd at overveje. Farvetemperatur opgives i enheden kelvin, forkortet til k. Kelvin skalaen spænder fra 0 til 10.000, og jo højere værdien på skalaen er, jo mere blåt er lyset. Vi lister herunder intervaller på kelvin-skalaen med forskellige farvetemperaturer, som din arbejdslampe kan lyse med:

Varme farver: 2.7000 - 3.3000 Kelvin
Neutrale farver: 3.500 - 4.000 Kelvin
Kolde farver (dagslys): 4.000 - 5.000 Kelvin

I mange tilfælde er nøjagtig farvebelysning ikke strengt nødvendig, så hvis en god arbejdslampe ikke lyser med 3.700 Kelvin, behøver den ikke være uegnet til dit formål.

Strømforbrug, levetid og tilslutningsmuligheder

Hos Biltema finder du arbejdslamper med et watt-forbrug mellem 5 watt og op til 40 watt. Watt-forbruget følger i høj grad mængden af lumen, som lampen udsender. Du kan derfor med fordel overveje hvor meget strøm, du vil bruge, i forhold til mængden af lys, du har brug for.
En lampes levetid er de antal timer, man kan forvente, at lampen kan lyse i alt. Mængden af timer varierer fra lampe til lampe og er kun vejledende. Tilslutningsmulighederne handler om, hvordan lampen skal tilsluttes en strømkilde. Her er der forskellige løsninger til hver lampe, og det er derfor vigtigt at orientere sig om det ved hvert produkt.