Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Primere

Bilen er for mange en fast bestanddel af dagligdagen, og det er et nærmest uundværlig transportmiddel om morgenen, eftermiddagen og aftenen. Når du gerne vil forkæle din bil lidt ekstra, så den ser flot og ny ud, så skal du anvende en primer. Primere er en væsentlig del af vedligeholdelsen af din bil, da den blandt andet beskytter og vedligeholder karosseriet på din bil. Primere er derfor en måde at sikre bilens dele mod snavs og bevare et skarpt look, så lakeringen på din bil holder længst muligt.

Hos Biltema finder du et bredt udvalg af primere beregnet til rust, aluminiumsflader, plast eller til maling af selve bilen. Du finder alle vores produkter her på siden, hvor du også finder mere information under de enkelte produktsider. Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller gerne vil vide mere omkring primere, så er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale Biltema.

Hvad bruges primere til?

Primere er primært brugt som et bindemiddel, der forbinder overfladen under den maling, du sprøjter ovenpå. Primere kan have forskellige anvendelsesmuligheder, som i høj grad afhænger af, hvilke overflader de er beregnet til at virke på, og hvilke slags lakeringer de er beregnet til at virke med. Nogle er primært anvendelige til reparation af mindre ridser og skader i lakken, mens andre er beregnet til at forbedre rustbeskyttelsen.

Hvordan skal jeg bruge min primer?

Generelt for primere er det faktum, at de ofte bruges som en del af det “at grunde” en bil. Når du grunder en bil, så skal lakken i første omgang slibes ned, så du kun har den rene overflade tilbage. Her bør du være ekstra opmærksom på tidspunktet, hvor du sliber bilen. Din bils karosseri er nemlig i højere grad udsat for rust, snavs og andet efter nedslibning til den rene overflade. Det kan derfor ikke anbefales, at du sliber ned til den rene overflade, hvis du ikke bliver færdig med at grunde bilen, inden du skal bruge den.

Det er på den rene overflade, at du påfører en primer og hermed grunder bilen. Ovenpå primeren vil man altid påføre selve bilmalingen, der giver bilen dens farve. Herefter skal du påføre en autolak, som er sidste lag i bilens grundmaling, der vil gøre bilens udseende langtidsholdbart. 

Hvilke primere skal jeg anvende?

Du kan vælge mellem primere, der bedre kan udfylde små ridser i karosseriet, eller nogle, der giver en zinkbaseret rustbeskyttelse. De kan bruges til bl.a. fælge sammen med metallic fælgmaling. Du kan også finde primere til plastdele, som vil nedsætte risikoen for afskalning eller revnedannelser i plasten. Hos Biltema finder du dette brede spektrum af primere med god og langtidsholdbar kvalitet. Hvis du vil have mere specifik information om hver primer, så kan du klikke ind på hver af vores produkter, som er listet herunder. Her vil du finde tekniske oplysninger omkring vores produkter og eventuelle dokumenter og manualer.

Vigtigt at vide ved anvendelse af primere

Nogle primere kan kun anvendes i kombination med en specifik lak, hvilket er meget vigtigt at være opmærksom på. Derudover har forskellige primere også forskellige farver, og det kan have stor betydning for bilens udseende, selvom der kommer maling ovenpå, efter den er påført.

Et andet meget væsentligt element, når du skal grunde din bil med en primer, er, at du skal følge de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som følger med i din produktmanual. Du skal blandt andet være opmærksom på at sikkerheden er i orden under selve slibningen. Derudover skal du være opmærksom på, at primere indeholder skadelige stoffer, og det anbefales derfor, at du behandler din bil i et rum med god udluftning eller udendørs. En primer er i de fleste tilfælde hurtigtørrende, men du kan med fordel være opmærksom på luftfugtigheden, for nogle primere vil tørre meget langsommere jo fugtigere, der er omkring bilen.

Har du yderligere spørgsmål?

Hvis du gerne vil have hjælp til at vælge den helt rigtige primer, der passer til behandling af din bil, så er du altid velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at rådgive dig om vores produkter, så du er sikker på at få den helt rigtige med hjem. Vi ser frem til at hjælpe dig.