Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Parasoller og solsejl til terrassen, altanen eller stranden

En parasol kan både fungere som solbeskyttelse og som læ mod vinden. Med en parasol kan du nyde den friske danske sommer uden de værste gener i form af kolde vinde og solskoldning.

Hos Biltema finder du et stort udvalg af parasoller i mange forskellige farver, som kan skabe mange forskellige udtryk. Det er helt op til dig, hvilket udtryk og hvilken farve, der passer i din have eller på din terrasse. Du finder desuden også en bredt udvalg af parasolfødder. Samt solsejl, hvis du er mere til en anden form for afskærmning, som også er nem at have med på stranden eller i skoven.

Hvilken parasol skal jeg vælge?

Når du skal vælge parasol, bør du først og fremmest tage stilling til, hvor den skal placeres. Skal den stå på en stor terrasse eller på en mindre altan? Hvis du har en lille altan, kan det måske være mere relevant for dig med en altanafskærmning fremfor en parasol? Du bør ligeledes tage stilling til, om parasollen skal stå ved siden af eller i midten af et bord. Nogle haveborde er udstyret med et hul i midten, hvor der er plads til parasollen. Det er smart, hvis den ikke skal stå i vejen, samtidig med at den skal kunne skygge for alle, der sidder omkring bordet. Hvis det derimod er besværligt at få plads til parasollen i midten af bordet - eksempelvis, hvis den i så fald vil støde op i et tag eller en altan oven for -, kan det være mere praktisk at have den stående ved siden af bordet.

Det næste, du bør overveje, er hvor stor din parasol skal være. Den skal jo helst kunne skygge for alle omkring et bord, hvis det er der, du vælger at placere den. Så hvis bordet er stort, skal parasollen være tilsvarende stor. Men det kan også være, at du foretrækker en parasol, som kun skygger for dele af terrassen, så du har mulighed for at vælge solen til og fra, som du lyster.

Kan min parasol tåle sol og vand?

De fleste parasoller er lavet af UV-bestandigt materiale, som er et meget hårdført og robust materiale, der gør dem yderst velegnet til udendørs brug. Et UV-bestandigt materiale er både vandafvisende og holder på farven længe uden at falme, selvom det bliver udsat for sol, regn og vind. Det er smart i den danske sommer, hvor vejrforholdene ofte er meget skiftende. Og det betyder, at du ikke behøver at pakke parasollen sammen og stille den ind hver eneste gang vejret skifter og det begynder at regne.

Du bør dog opbevare din parasol inde - i en kælder, på loftet eller i garagen - vinteren over, så den ikke bliver unødigt udsat for slid fra kraftige vejrforhold i vinterhalvåret. På den måde kan du have glæde af din parasol sommer efter sommer i mange år frem.

En solid parasolfod, der bliver stående

Når du har taget stilling til hvor din parasol skal stå, hvor stor den skal være, samt hvilken farve den skal have, er det tid til at vælge den helt rigtige parasolfod. En parasolfod er med til at sikre, at parasollen ikke vælter, selv når den udsættes for kraftige vindstød.

Hvis parasollen skal stå samme sted hele sommeren, skal du helst have en god og solid parasolfod, som står fast. Her kan du vælge mellem flere varianter og typer af parasolfødder. Eksempelvis kan du få en fod af plastik, som du kan fylde op med sand eller vand, så den står fast. Eller du kan vælge en fod af eksempelvis granit eller beton, som er god og solid, og som ofte er pænere at se på end dem af plastik.

Hvis din parasol står et sted, hvor man ikke kan se foden, er det måske ikke så vigtigt, hvordan den ser ud, og du kan sagtens vælge en parasolfod af plastik. Den er samtidig også nem at tømme for enten sand eller vand, når havemøblerne skal pakkes sammen igen. Hvis den derimod skal være mere synlig, eller hvis du bare går meget op i æstetikken, vil du sandsynligvis få mere glæde af en parasolfod af granit eller støbt beton.

Nem at have med på farten

Hvis du skal bruge din parasol på stranden eller i skoven, vil det være praktisk med en parasolholder, som er nem at have med på farten. Du kan eksempelvis få en parasolholder, som kan bores ned i sandet eller i jorden, så parasollen står fast i de timer, du opholder dig i naturen. Den er samtidig heller ikke så tung som almindelige parasolfødder og derfor let at tage med frem og tilbage fra strand- eller skovturen.

Det kan også være, at du skal overveje om et solsejl ville være et bedre valg for dig. Et solsejl behøver slet ingen fod, og kræver blot at der er nogle træer, pæle eller stolper, som hjørnerne af sejlet kan bindes omkring med reb eller snor. Det er samtidig også enormt nemt at pakke sammen igen, når du er færdig med at bruge det, og let at gør plads til i bilen eller i tasken.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.