Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Basketball

Hos Biltema finder du basketballudstyr i god kvalitet til en rimelig pris. Her finder du udstyret, du skal bruge til at komme i gang med en gang streetbasket hjemme i nabolaget. Der er mange timers sjov og motion for både børn, unge og voksen i basketball. Se vores udvalg af basketballudstyr herunder. 

Hvad er basketball?

Basketball blev opfundet i slutningen af 1800-tallet af idrætslæreren James Naismith, der savnede en indendørs vintersport. Sporten blev udviklet med tiden, bl.a. fjernede man kurvens oprindelige bund, så man slap for at skulle fjerne bolden med en stav efter hvert mål. I 1932 blev det internationale basketforbund dannet og i ‘36 var sporten en del af de olympiske lege. USA og Canada er stærkt dominerende indenfor sporten og derfor er mange termer på engelsk. Det er en fordel at være høj, og mange af de dygtigste basketballspillere er langt over to meter høje.

Udstyr til basketball - det skal du bruge

Basket kræver ikke særlig meget udstyr for at komme i gang. Som udgangspunkt skal du bare bruge en kurv og en bold - så er du klar:

  • Basketbold
  • Basketkurv
  • Sportstøj
  • Sportssko

Vil du gerne spille lidt mere seriøst basketball, skal kurven helst have de anerkendte, internationale standarder - og det har Biltemas kurve og backboards også. Så skal du bare selv placere kurven 3,05 meter over banen - medmindre du foretrækker et stativ. 

Til basket er let sportstøj med høj bevægelsesfrihed at foretrække. Du bør også have et par sportssko, der sidder godt på fødderne. Skoene bør være lette og have god støddæmpning, da det er vigtigt at kunne bevæge sig hurtigt i basketball, og der tit er mange hop og tempofyldte retningsskifte i sporten. 

Basketballkurv med eller uden backboard?

Du kan få basketballkurve med eller uden et såkaldt backboard. Backboardet er det bræt, kurven er monteret på. Skal kurven monteres på en stolpe, lygtepæl eller lignende, kan det være en fordel at købe en kurv med backboard. Backboardets funktion er at stoppe bolden, så den ikke hele tiden ryger ud over banen. Spilerne bruger også bavckboardet som en del af spillet til at drible bolden imod, når de forsøger at score. 

Skal du derimod placere kurven på en plan væg eller mur, er det ikke nødvendigt med et backboard. 

Basketballstativ

Vil du helst ikke montere en basketballkurv permanent på en mur eller stolpe, kan et basketballstativ være løsningen for jer. Her kan man lettere opmåle en midlertidig bane, så alle ungerne på vejen kan være med og trække stativet tilbage på plads, når det ikke længere i brug. Med et stativ kan du også indstille kurvens højde, så små spillere bedre kan være med.  

Sådan placerer du din basketballkurv

Der er desværre ikke plads til en hel basketbane hjemme i de fleste almindelige haver. 

En enkelt basketballkurv giver dog gode muligheder for at øve slams, skyde på mål og spille 1-1 eller 2-2 kampe og streetbasket derhjemme - og det er både sjov og god træning. 

Underkanten af pladen, kurven er monteret på, skal officielt være 2,9 m over banen - selve kurven er placeret 3,05 m over banen. 

Til børn kan man vælge at placere kurven lavere eller investere i et justerbart stativ, så både børn og voksne kan bruge samme kurv. 

Skal kurven fæstnes i en væg eller husmur, skal du huske at den kan blive udsat for stor belastning og derfor bør skrues solidt fast. 

Placer basketballkurve og flytbare stativer et sted, hvor vildfarne bolde ikke udgør en fare for vinduer, sarte pyntebede og forbipasserende. Medmindre man har kraftigt lydisolerede vægge vil en basketkamp op ad husmuren ofte resultere i vægskud, der larmer mere eller mindre. Placér kurven et sted, hvor aktivitet  og lydniveau ikke generer. 

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.