Floorball

Floorball er en sjov holdsport for børn og voksne. Floorball er populær som firmasport, i skole og fritidshjem og som klubsport. Spillet er tempofyldt og giver god motion. Det er  åbent for mange forskellige spillestile, så de fleste kan være med. 

Hos Biltema finder du floorball udstyr til store og små til en rimelig pris. 

Hvad er floorball?

Floorball er en relativt ny sportsgren,der opstod i ‘60’erne i USA som sommertræning for ishockeyspillere. Derfra udviklede spillet sig til en egen sportsgren med egne regler og spillere. Man spiller med fem markspillere og en målmand på hvert hold. Hver spiller har en floorball-stav, der minder om en hockeystav, og kæmper om at skyde til måls i modstanderens mål. Holdene spiller med en plastikbold med huller i på indendørs baner med samme dimensioner som håndboldbaner, blot med bander om banen. Kampene spilles i 3 perioder á 20 minutter. Det er en fysisk hård sport med højt tempo. 

En af grundene til sportens store popularitet er det relativt begrænsede mængde floorball udstyr, der er nødvendigt for at spille. 

Floorball udstyr

Floorball kan spilles i stort set alle sportshaller, da banen har samme dimensioner som en håndboldbane - man skal blot have adgang til de 50cm høje bander, der opstilles om banen. 

  • Stave til alle spillere
  • Evt. holdveste til spillere
  • En bold
  • To mål

Det kan også være en god idé at spille med floorballbriller eller hurtigbriller, særligt hvis man spiller med børn, der ikke altid har fuld kontrol over bold og stave. Brillerne beskytter mod øjeskader. 

Spilles der på mere seriøst niveau, kan målmanden også have behov for yderligere sikkerhedsudstyr, da målmandspositionen er mest udsat for at blive ramt af hårde bolde.  Spillerne bør være iført sportstøj med fuld bevægelsesfrihed og lette, skridsikre sportssko til indebrug. 

Floorballstave

Floorballstave er nok den del af floorballudstyr, der er mest personlig og varieret. Stavene bør nå op til spillerens nederste ribben, men må have et skaft på max 95 cm. Bladet er bøjet og selve bøjningen må ikke være på mere end 30 mm. Staven er lavet af plastik og har forskellige grader af flex - fleksibilitet - i stave og blad, der tilpasses den nekelte spille rog spillestil. 

15 Søgeresultater