Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Opbevaringskasser og opbevaringsbokse

Købsguide til opbevaringskasser – det er nemt at opbevare dine ting ordentligt

Det kan være fristende bare at smide noget man ikke har brugt i et stykke tid i en stor kasse, og stille det op på loftet, men det kan være værd at tage sig tid til at tænke over, hvilken type opbevaringsboks, der er bedst egnet til formålet. Med de rigtige opbevaringskasser kan du både organisere og beskytte dine ejendele på en effektiv. Nedenfor finder du tips og råd til, hvordan du vælger de rigtige opbevaringskasser.

Før du beslutter dig for hvilken type opbevaringsboks/kasse du skal købe, bør du overveje følgende:

  • Hvad skal du opbevare i kassen?

En genstandene skrøbelige, absorberer eller udsender lugte? F.eks. sarte og værdifulde genstande skal opbevares på en måde, der forhindrer dem i at blive beskadiget, mens tekstiler skal opbevares på en måde, der beskytter dem mod dårlig lugt og tøjmøl.

  • Hvor skal du placere opbevaringsboksen?

Det sted du planlægger at placere kassen/boksen, påvirker den type kasse, du skal vælge. Planlægger du at opbevare kassen i garagen, på loftet eller i et depotrum, hvor den kan blive udsat for store temperaturforskelle og luftfugtighed, bør du vælge en kasse i eksempelvis plastik.

  • Hvor længe skal tingene/varerne opbevares i kassen?

Bliver tingene opbevaret i kassen midlertidigt eller i længere tid? Til midlertidig opbevaring ved flytning er den klassiske flyttekasse et godt valg, men planlægger du at opbevare bedstemors gamle lysestager på loftet i længere tid, er en plastikopbevaringskasse mere velegnet.

  • Hvor ofte har du brug for adgang til kassen?

Genstande, du bruger ofte, bør opbevares lettere tilgængeligt end dem, du bruger en gang om året eller sjældnere.

Når du ved, hvor du skal opbevare det, hvor længe du skal opbevare det, og hvor ofte du har brug for adgang til det, er det tid til at vælge den kasse, der passer bedst til dit formål.

 

Forskellige typer af opbevaringskasser

Papkasser

Den mest økonomiske og alsidige mulighed er papkasser. De er perfekte til flytning og opbevaring. Med tiden bliver de dog ret slidte, især efter at være blevet trukket frem og tilbage år efter år. Hvis du planlægger at købe en papkasse eller opbevaringskasse, bør du vælge en af høj kvalitet. Denne form for opbevaring giver ikke meget beskyttelse mod insekter, gnavere eller fugt. Du bør derfor ikke opbevare en papkasse i et skur, garage eller loft, hvor den kan blive udsat for fugt og store temperaturforskelle. Når det opbevares indendørs, er det dog et budgetvenligt alternativ, hvor du kan opbevare det meste.

Plastkasser

Opbevaringsbokse og kasser af plast kan være dyrere, men de giver mere beskyttelse mod fugt, varme og insekter. De er meget nemmere at stable, åbne og lukke, hvilket gør dem til en mere bekvem mulighed for at opbevare ting, du skal have let tilgængelige. Er kassen desuden lavet af gennemsigtig plast, finder du hurtigt og nemt det, du leder efter.

Opbevaringskurve

Opbevaringskurven er en favorit i mange husholdninger. Det er en almindelig indretningsdetalje, der passer ind i mange hjem og er med til at skabe orden. Opbevaringskurve fås i en række forskellige størrelser og materialer, såsom plastic, rattan, træ, græs og metal.

Bokse og beholdere godkendt til fødevarer

Det er ikke kun bedstemors lysestager, der skal opbevares ordentligt. Selv i køkkenet udfylder plasticboksen en vigtig funktion, uanset om du er hobbykok eller restaurantejer. Du kan for eksempel samle alle dine grøntsager ét sted i køleskabet eller beskytte dine tørvarer mod små insektangreb ved alt opbevare dem lufttætte beholdere. Glem ikke at sikre, at plastikboksen eller – beholderen er godkendt til fødevarer. På denne måde kan du sikre dig, at dens materialer ikke overfører stoffer i så store mængder, at de udgør en fare for dit helbred eller forringer smagen og duften af maden.

Affaldssorteringsbeholdere

Ved kilde/affaldssortering er organisering af plast, metal, papir og madaffald nemmest hvis det sorteres i forskellige affaldssorteringsbeholdere. Opbevaringsbeholdere tilpasset til affaldshåndtering- og sortering letter sorteringen og gør det nemmere for dig at bidrage til miljøet.

 

Glem ikke at afmærke opbevaringskasserne godt

Hold styr på, hvad du har i kasserne ved at mærke dem. Det gør livet meget nemmere, uanset om du flytter eller gemmer ting væk på loftet og i skabet. Brug etiketter eller skriv direkte på æskerne med en kuglepen. Uanset hvilken metode du bruger, bør du markere begge sider og låg. På den måde ved du altid, hvad de indeholder, selvom du stabler flere kasser oven på hinanden. Gør det nemmere for dig selv ved systematisk at opdele varerne i forskellige kategorier og placere dem i tilsvarende kasser. Prøv også at balancere vægten i de forskellige kasser og undgå at pakke kasserne alt for tungt.

Hvorfor bruge opbevaringskasser?

Med den rigtige opbevaringsboks kan du organisere og beskytte dine ejendele.

Hvornår skal man benytte opbevaringskasser?

Opbevaringsbokse bruges ved opbevaring af genstande, f.eks. i hjemmet, på loftet eller i garagen.

Hvilke typer opbevaringskasser findes er?

Der findes flere typer på markedet i dag. F.eks. plastkasser, flyttekasser, skokasser og bedroolers.