Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Vasketøjskurv til hverdagen

Kender du det, når vasketøjet bare hober sig op? Og havner det lidt for ofte i en bunke på gulvet, frem for i maskinen? Du kan gøre hverdagen lettere, når du anskaffer dig en vasketøjskurv til at samle alt det beskidte vasketøj inden det når videre til vaskemaskinen. Vælg en eller flere vasketøjskurve til at sortere dit vasketøj, så du kan gøre en sur pligt til en nem og hurtig opgave i hverdagen.

Vasketøjskurv med eller uden låg?

Alt efter hvor og hvordan du skal bruge din vasketøjskurv, er det værd at overveje om du skal have en med eller uden låg. Hvis du har din vasketøjskurv stående lige ved siden af vaskemaskinen, kan det være meget praktisk at vælge en vasketøjskurv med låg, da tøjet ikke skal løftes særligt langt - og så ser det også pænere ud. Desuden er det også en god og nem måde at vurdere, hvornår vasketøjskurven er fuld og det er tid til at sætte en vask over.

Men hvis du derimod bor et sted, hvor du måske ikke har egen vaskemaskine, kan det være meget smart med en vasketøjskurv, som er nem at løfte og bære på. Her er det relevant at vælge en vasketøjskurv med nogle gode og praktiske håndtag, som gør den nem at transportere fra lejligheden til vaskerummet.

Når du skal hænge tøjet op på tørresnoren ude i haven kan det være praktisk med en vasketøjskurv uden låg, så du ikke skal løfte låget hele tiden. En vasketøjskurv uden låg er som regel også bredere og knap så dyb, så du ikke skal bukke dig så meget ned i kurven. Den kan derfor også nemt stilles oven på noget, så det er nemmere at nå fra kurven og over til tørresnoren.

Du kan både få vasketøjskurve med og uden låg, som er udstyret med praktiske og behagelige håndtag, som gør kurven nem at løfte og flytte på. Og du kan tilmed få en vasketøjskurv, hvor låget er aftageligt, så du ikke behøver at løfte låget for hvert stykke tøj, der skal i maskinen. 

Én eller flere vasketøjskurve?

Det kan selvfølgelig også være en oplagt mulighed både at have en vasketøjskurv med og en uden låg - så kan du have en kurv til det beskidte tøj og en anden kurv, hvor det rene vasketøj bliver lagt i, når du er færdig med at vaske og skal have tøjet over i tørretumbleren eller op på tørresnoren.

Generelt kan det være praktisk med mere end én vasketøjskurv til når du skal sortere vasketøjet i farver eller efter hvilken temperatur, tøjet skal vaskes på. Hvis du har plads til det, kan du jo med fordel have en kurv til hver af de forskellige kategorier af tøj, du måtte eje. Eksempelvis kunne du have en kurv til hvid vask og en til kulørt. Eller en til undertøj og håndklæder, samt en til uldvask og andet tøj, der skal vaskes ved en lav temperatur.

Det kan også være at din husholdning består af flere familiemedlemmer, som hver især producerer meget vasketøj. Her kan det måske være relevant, at alle får sin egen vasketøjskurv. På den måde undgår I også, at jeres tøj bliver blandet sammen, og det kan jo potentielt løse mange vasketøjsrelaterede konflikter.

God ventilation til vasketøjet

Når du skal vælge en kurv, som skal bruges til vasketøj er det vigtigt at have in mente, at det ikke er alle slags kurve, der egner sig til at blive brugt til vasketøj. Det er først og fremmest vigtigt, at kurven er lavet af et materiale eller på en måde, hvor vasketøjet bliver godt ventileret. Eksempelvis ved at der er små huller i kurven, så tøjet kan ånde. Det er nemlig ofte tilfældet, at tøjet skal stå i kurven et par dage, før der er til en hel vask. Og ikke alle tænker over, at tøj som man har haft på kan være fugtigt fra sved el.lign. og derfor ikke bør opbevares lige så indelukket som man gør det med rent og tørt tøj. 

Derudover er det selvfølgelig også relevant med god ventilation, hvis du bruger kurven til vådt tøj, eksempelvis når tøjet skal flyttes fra vaskemaskinen til tørretumbleren eller tørresnoren. Det er desuden også vigtigt, at kurven er robust nok til at kunne bære vægten af flere kilo vasketøj, samt at den kan tåle at blive løftet, flyttet på og eventuelt skubbet til.