Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Bremsetromler

En bremsetromle er en bremse type, der anvendes i ældre biler. Det er tromlerne der standser bilen, når du trykker på bremsepedalen. Derfor er det vigtigt, at mekanismen ikke er slidt. Her på siden finder du helt nye bremsetromler til din bil.

Hvordan virker bremsetromler?

Bremsetromlen sidder ofte på bilens baghjul. Mekanismerne i tromlerne aktiveres, når du træder på bilens bremsepedal. Bremsningen starter øverst i tromlen, hvor hovedbremsecylinderen sidder. Cylinderen er en lille tank, der indeholder bremsevæske. Når du trykker på bremsepedalen omdannes bremsevæsken til hydraulisk tryk i bremsesystemet. Trykket fortsætter ud til hjulcylinderen, som starter bremsestemplerne og aktiverer bremsebakkerne. Det er selve friktionen, der får bilen til at standse.

Her fik du den tekniske forklaring på, hvordan en bremsetromle virker. Du behøver ikke kende alle tromlens mekanismer. Det vigtigste er, at tromlerne er i god stand. Mærker du det mindste, når du forsøger at bremse, er det en god idé at undersøge tromlerne.
Du kan gøre det selv, hvis du har den nødvendige viden om mekanismen. Ellers er det en god idé at få det tjekket hos en mekaniker.

Har du blot brug for nye tromler til din bil, finder du dem altid hos os, til de bedste priser.

 

Sådan monterer du bremsetromler

Du kan selv skifte bremsetromlerne på din bil, hvis du har den nødvendige viden og det rette udstyr. Bilen skal først og fremmest løftes, enten ved hjælp af en donkraft eller lift. Herefter afmonterer du baghjulene, hvor tromlerne højst sandsynligt sidder. Når du har fri adgang til bremsesystemet, kan du løsne boltene, der holder tromlen på plads og tage den af. Dernæst skal bremsebakkerne og fjedre afmonteres, så du kan montere de nye.

Vi anbefaler aldrig at skifte tromlerne selv, hvis du ikke har erfaring med biler. Derfor kan det være nødvendigt at opsøge din mekaniker, som kan skifte dem korrekt.

Det er vidt forskelligt fra bil til bil, hvor tromlerne er placeret, men i langt de fleste tilfælde er det på bilens baghjul. I nyere biler anvendes der bremseskiver. Derfor er det værd at undersøge din bil grundigt, inden du går i gang med at skifte noget. Når du er klar, har vi alt det udstyr, du skal bruge til din bil.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.