Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Håndbremsebakkesæt

Et håndbremsebakkesæt giver dig en effektiv bremsning, når du benytter håndbremsen. Sættet sørger for, at din bil holder stabilt parkeret, når du har trukket håndbremsen.

For at få den mest effektive parkeringsbremsning er det nødvendigt at håndbremsebakkerne fungerer. Du finder nye sæt med håndbremsebakker hos os, til rigtig gode priser.

Hvordan virker et håndbremsebakkesæt?

Håndbremsebakkesættet sørger for, at din bil holder helt stille, når du har trukket håndbremsen. Derfor kendes den også som parkeringsbremsen, fordi du oftest benytter håndbremsen, når du har parkeret din bil. På biler af ældre dato fungerer bremserne med bremsetromler, hvor de nyere biler anvender bremseskiver. Bremserne sidder oftest på bilens baghjul, men på de helt store modeller, kan de være monteret på alle fire hjul.

Du kan selv undersøge, om håndbremsebakkerne er defekte. Hvis håndbremsebakkerne er defekte, vil du bl.a. kunne opdage det ved følgende tegn:

  • Hjulene blokerer ikke, efter håndbremsen er trukket
  • Du oplever besvær, når du trækker håndbremsen
  • Baghjulene hviner, når du kører

Hvis håndbremsesystemet er snavset, vil du desuden opleve en forringet effektivitet af håndbremsen. Oplever du et eller flere af de ovennævnte tegn, bør du undersøge håndbremsebakkesættet for defekter og snavs.

 

Sådan bruger du håndbremsebakkesættet

Du kan selv skifte håndbremsebakkerne med vores håndbremsebakkesæt. De udskiftes på samme måde som bremsetromlerne. Bilen skal derfor løftes op på en donkraft eller en lift, så du kan fjerne baghjulene, hvis bremserne sidder her. Herefter fjerner du bremsesystemerne, så du kan udskifte de slidte emner. Du kan med fordel tjekke bremsetromlerne, når du alligevel er i gang for at se, om der skulle være tegn på slid.

Vi anbefaler, at du kun skifter håndbremsebakkerne selv, hvis du har erfaring med biler. Er du det mindste i tvivl, bør du søge råd hos en mekaniker.

Hos Biltema har vi gjort det nemt for dig at få alle de nødvendige reservedele til din bil. Har du brug for nye håndbremsebakker, finder du et stort udvalg her på siden - ovenikøbet til rigtig gode priser.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.