Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Våbenpleje: tilbehør og pleje til dit jagtvåben

Adrenalinsus, præcision, spænding og koncentration er nøgleord for en god jagt. Jagt er en omfattende hobby som kræver tid og opmærksomhed. Det samme gælder dit våben. Du vælger dit våben med omhu for at kunne bruge det til din ønskede jagtform. Vi mener at dit våben er en essentiel del af glæden ved jagt. Det spiller også en rolle for præcision og skydefærdighed. For at kunne bevare våbnets kvalitet er det vigtigt at vedligeholde og pleje det. 

Hos Biltema finder du et bredt udvalg af diverse våbenpleje og tilbehør til dit jagtvåben. Efter en lang jagt er det måske ikke rengøring og vedligeholdelse der står øverst på listen. Derfor har vi sørget for produkter som er effektive og lette at bruge. 

Rengøringen af dit våben behøves ikke at tage lang tid. Faktisk kan du gøre det på ganske få minutter, hvis du har den rette våbenpleje. Våbenpleje varierer efter dit våben. Har du haglgevær eller riffel? Uanset hvilket, finder du de nødvendige ting hos os. 

Våbenpleje: sådan vedligeholder du dit våben 

Der er mange fordele ved at rense og vedligeholde dit våben. For nogle er det en glæde, hvor det for andre kan være en irriterende opgave. Uanset din indstilling, er det svært at komme udenom lykken ved et blankpoleret våben. Hvis du jævnligt renser dit våben, ved du også at det fungerer som det skal og dermed behøver du ikke at bekymre dig om det. 

Hos Biltema har vi lavet en lille guide til, hvordan du lettere kan indføre våbenpleje i din jagtrutine. Vi har også skrevet nogle gode tips og tricks som du måske kan bruge. 

Hvad skal jeg bruge? 

Som udgangspunkt kan du nøjes med ganske få ting til at pleje dit våben. Vi anbefaler at du anskaffer dig renseklude af tykt materiale, så du kan klippe dele af det. På den måde er du sikker på at dit rensemateriale passer til dit løb. Du skal bruge rensebørster af både blød og hård materiale. Det er også rigtig vigtigt at du anskaffer dig en olie til at pudse dit våben. 

Rengøringsrutine 

Gør det til en vane at rengøre dit våben efter brug, hver gang. På den måde har du altid et velholdt våben som er klar til jagt. 

Opbevaring 

Sørg for at have et overskueligt opbevaringssystem til våbenpleje. Du kan også lave et system eller en liste over hvad du skal gøre og i hvilke trin det skal gøres. Vi anbefaler at du har et mobilt rengøringssæt som du kan tage med dig på jagt, i tilfælde af mangler. Se vores mobile sæt her

Tips og tricks 

Der kan ofte gå lang tid mellem hver jagt. Dit våben er placeret i våbenskabet og kan komme til at stå der i en længere periode. Her er det vigtigt at du sikrer at din affyringsmekanisme ikke bliver slap. Det undgår du ved at bruge klikpatroner. 

Uanset hvad du mangler, har vi produkterne som kan hjælpe dig. Besøg din nærmeste Biltema for vejledning og flere tips.