Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Ventilator og varmeblæser i god kvalitet

Sommeren bringer sol og varme, is på stranden og sene aftener på terrassen. Det er en fornøjelse med godt vejr, mens der er ferie og tid til afslapning. Varmt vejr kan dog være en udfordring, fordi det påvirker indeklimaet i hjemmet og på kontoret. Det varme indeklima kan blive ubehageligt uden ordentlig ventilation.

Den gennemsnitlige dansker opholder sig 80-90% af tiden indendørs, og det er derfor afgørende, at der er gode forhold i de rum, som vi befinder os i. Med en god ventilator er du sikker på at få ventilation gennem dit rum, der giver en kølende effekt på rummets temperatur. Den er med til at regulere varmen til et behageligt niveau og bliver derfor anvendt både i danske hjem, på arbejdspladser og offentlige institutioner. Udover vores ventilator vil du også finde varmeblæsere, der kan holde en varm og behagelig temperatur i de kolde vintermåneder.

Du finder alle vores ventilatorer og varmeblæsere her på siden, og hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter, så er du velkommen til at henvende dig i din lokale biltema. Her sidder vores dygtige personale klar til at besvare spørgsmål og hjælpe dig med at finde den helt rigtige ventilator.

Vælg en ventilator til dine behov

Hvis du gerne vil have et behageligt indeklima, så er en ventilator eller varmeblæser et godt supplement, men ikke svaret i sig selv. Det er vigtigt, at du i forvejen har gode forhold i hjemmet, som en varmeblæser eller ventilator kan være med til at supplere, når sommeren og vinteren bliver krævende. Vi har herunder samlet nogle fokuspunkter, som er vigtige at overveje, når du køber en ventilator eller varmeblæser.

Vælg mellem forskellige ventilatorer
Der findes mange typer ventilatorer, der har forskellige specifikationer. Nogle er lavet som bordventilator, der er velegnet til at placere på skrivebordet og give kølig luft, når du sidder og arbejder. Dette er en lille og praktisk maskine, der ikke er velegnet til at sprede luft ud i et større lokale. Hvis du gerne vil have en maskine med en større motor, så kan du vælge en gulvventilator, der kan placeres på gulvet i rummet. Du kan få nogle ventilatorer, der fordeler luften rundt i lokalet, mens andre skyder luft i en retning.

Du kan se størrelserne på vores ventilatorer og de tekniske specifikationer under din foretrukne model. Du kan med fordel vælge at placere en ventilator ved et vindue eller en dør, så den skyder frisk luft ind i lokalet. Det er endnu bedre, hvis du har adgang til nedkølet luft fra et et sted med skygge, som kan blive fordelt ud i dit rum.

Husk altid at få luftet ud
Det er afgørende, at du husker at få luftet ud for at sørge for et godt indeklima i dit hjem eller på arbejdet. Du skal gerne lufte ud tre gange om dagen mellem 5 - 10 minutter som minimum. Dette er med til at give et behageligt indeklima.

Ventilator - derfor er det vigtigt med et godt indeklima

Hvis du gerne vil føle dig tilpas i dine omgivelser, så er en af de vigtigste fokusområder at skabe et behageligt indeklima. Det er en god tommelfingerregel, at mennesker generelt foretrækker en stuetemperatur på omkring 20-22 grader. Det er også derfor, at de fleste biler i dag har denne temperatur som standardindstilling i deres airconditionanlæg.

Hvis du har en temperatur indendørs, som er langt over 22 grader, så kan man hurtigt komme til at føle sig uoplagt og træt. Dette er kroppens reaktion på varmeudmattelse og i de værste tilfælde, hvor temperaturen er langt over det anbefalede, vil du kunne risikere hedeslag. Dette er livstruende tilstande, hvor kroppens centralnervesystem bliver dysfunktionelt af varmen, hvilket kan føre til kramper og delirium. Hedeslag forekommer som regel i perioder med hedebølger, så her er det endnu vigtigere at have god ventilation. Hvis du har for varme omgivelser, så er det vigtigt, at du sørger for nedkølings løsning, hvilket du kan gøre ved at købe en ventilator. Derudover bør du på meget varme dage holde en god væskebalance i kroppen og indtage ekstra sukker.

Omvendt vil din krop øge belastningen af kredsløbet og stofskifte ved kølige temperaturer under 18 grader. Det kan betyde, at muskler og led bliver stivere, og du vil komme til at arbejde langsommere. Det første tegn på et for køligt indeklima er, at du vil få kolde fingre, tæer og ører. Kroppen afskærer nemlig blod fra disse områder først for at sikre blodforsyning til de vigtige organer. Det er meget forskelligt, hvordan vores kroppe reagerer på varme og kulde, og der vil derfor være nogen som rammes hårdere af de kolde omgivelser. Med en god varmeblæser får du et varmt og behageligt indeklima i de kolde vintermåneder, så du ikke skal sidde indrullet i tæpper i denne periode.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores ventilator og varmeblæsere, så er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan finde netop den ventilator, der passer til dine behov. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.