Bluetooth højtaler

Hvis du har forsøgt at lytte til musik direkte fra din telefon uden hovedtelefoner eller højtalere, ved du også, at det ikke ligefrem giver den bedste lyd. Med en Bluetooth højtaler kan du lytte til musik i høj kvalitet uanset hvor du befinder dig. Når du skal på stranden, på camping, på festival eller bare render rundt i haven, er en Bluetooth højtaler utrolig praktisk, da den ikke er afhængig af strømstik og ikke skal forbindes til din enhed med kabel. Så du slipper altså for at skulle nøjes med musik, der skralder og ikke kan blive højt nok.

Vælg den rigtige Bluetooth højtaler

Når du skal investere i en Bluetooth højtaler, bør du spørge dig selv, hvad du skal bruge den til, så du er sikker på at få fat i den helt rigtige. Du bør bl.a. overveje, hvilket design du bedst kan lide, om den skal være vandtæt, hvor lang batteritid og hvilken lydkvalitet du har brug for.

Vandtæt Bluetooth højtaler

Hvis du gerne vil have en vandtæt Bluetooth højtaler, skal du kigge efter den såkaldte beskyttelsesklasse i manualerne. Ved de fleste af vores vandtætte modeller vil denne ligge omkring IPX4, hvilket betyder, at højtaleren er stænktæt dvs. at vandsprøjt ikke har nogen skadelig effekt, uanset vinkel. Hvis beskyttelsesklassen ikke er angivet i manualen, tåler højtaleren ikke vand.

Batteritiden på din Bluetooth højtaler

Der er stor forskel på batteritiden i de forskellige Bluetooth højtalere. Derfor bør du også overveje, hvor lang tid du forventer at skulle musik ad gangen. Skal du f.eks. kun bruge højtaleren derhjemme og har derfor nem adgang til strømforsyning, vil en højtaler med 2 timers batteritid være tilstrækkelig for dig. Har du derimod planer om at skulle have din Bluetooth højtaler med på farten, på stranden eller til festival, så har du brug for en noget længere batteritid, da du ikke altid har adgang til strøm. I så fald bør du vælge en af vores modeller med 10-12 timers driftstid.

Alle vores Bluetooth højtalere forsynes via indbyggede, genopladelige batterier, som lades via den medfølgende USB-ledning.

Hvad er Bluetooth egentlig?

Mange af os bruger Bluetooth-teknologien hver dag, men vi forstår ikke måske ikke helt præcist, hvordan det virker. Smartphones, bærbare computere og tablets samt en række andre enheder bruger denne trådløse teknologi til at overføre data over korte afstande. Oprindeligt blev Bluetooth skabt til at være et trådløst alternativ til brugen af ​​RS-232 datakabler.

I modsætning til hvad man måske skulle tro, så opfandt vikingerne ikke Bluetooth. Det var dog herfra man fik inspiration til navnet og symbolet. Bluetooth blev opkaldt efter den danske konge Harald Blåtand, som var kendt for at forene de nationer, vi nu kender som Norge, Sverige og Danmark. Da Blåtand formåede at forene og kommunikere mellem disse krigsramte lande, var det meget passende at opkalde den teknologi, der skulle forene enheder fra forskellige mærker som Microsoft og Apple, efter ham. Logoet har også bånd til gammel dansk historie, da det er en kombination af de gamle danske runer H og B. Denne hyldest til dansken blev givet af de svenske repræsentanter, der arbejdede på Ericsson, som har fået æren for opfindelsen af ​​Bluetooth.

Historien om Bluetooths oprindelse

Selvom historien om Blåtand kan være spændende, fortæller det os ikke, hvordan teknologien rent faktisk kom til. Bluetooth blev opfundet engang i løbet af 1990'erne, mange år efter, at Blåtand regerede. Teknologibranchen var fyldt med eksperter, der knoklede hårdt for at finde løsningen, der kunne forbinde og overføre oplysninger mellem de nye gadgets som iMacs og den almindelige mobiltelefon uden brug af kabler eller USB-ledninger.

En gruppe af designere og ingeniører samledes hos Ericsson i Sverige for at finde en løsning på problemet. Først og fremmest fandt de på et nyt navn til projektet, da de hidtidige navne som f.eks. Biz-RF og MC-Link ikke fungerede. De fandt så på at lave en bogstavelig oversættelse af Blåtand, altså Bluetooth. Det var kun meningen, at dette navn skulle være pladsholder, indtil de kom op med noget bedre, men det sad fast og er nu et af de mest anerkendte navne og logoer inden for teknologien.

Det svenske team, der arbejdede for Ericsson, blev ledet af Dr. Jaap Haartsen, der har fået æren for opfindelsen af ​​teknologien.

7 Søgeresultater