Rengøringstips til efterår og vinter – med det rigtige udstyr er det hurtigt at gøre rent i hjemmet

Rengøringstips til efterår og vinter – med det rigtige udstyr er det hurtigt at gøre rent i hjemmet

Efterår og vinter er et godt tidspunkt at gøre rent i hjemmet. Efteråret bringer regnfulde dage, og i vinterstorme vil man ikke ud. Dårlige udendørsdage har dog deres fordele: de giver en perfekt mulighed for at gøre rent i hjemmet. Følg vores praktiske rengøringstips, og gå i gang!

Her i Norden er sommeren kort, så vi vil gerne nyde de solrige og varme dage så meget som muligt. Så er det ikke så fristende at bruge tid indendørs med en støvsuger eller moppe – og i tilfælde af en hedebølge bør du heller ikke anstrenge dig for meget. Nu, hvor sommerdagene udendørs er forbi, er det måske på høje tid at fokusere på boligen og rengøringen.

Med det rigtige udstyr er rengøring hurtig og nem på alle tider af året. Hos Biltema finder du nødvendige rengøringsmidler til alle overflader i hjemmet, køkkenet, badeværelset og andre rum. Hos os finder du f.eks. støvsugere, mopper, rengøringsklude og rengøringsmidler. Vi har også samlet en række rengøringstips til hjemmet, så rengøringen om efteråret og vinteren bliver endnu nemmere!

Mikrofiberklude letter rengøring af boligens overflader

En mikrofiberklud er et fremragende rengøringsprodukt til bekvem og miljøvenlig rengøring. Start altid med at rengøre de reneste overflader, og fortsæt til de mere snavsede overflader. Det er altid godt at støve af oppefra og ned. Med en mikrofiberklud fjerner du ikke kun støv, men også snavs og fedtpletter, og du behøver måske ikke engang bruge rengøringsmiddel. En let fugtet mikrofiberklud giver den bedste renseeffekt, så den skal ikke gøres alt for våd. En tør mikrofiberklud er også velegnet til rengøring af hjemmets elektronik.

Rene gulve får hele hjemmet til at se rent ud

Det kan betale sig at støvsuge gulvet jævnligt for at undgå, at f.eks. sten, der er kommet ind med skoene, ridser gulvoverfladen. Om efteråret og vinteren er pletter på gulvene også et kendt syn. Det kan betale sig at fjerne dem og andre pletter med det samme, så de ikke når at gro fast i gulvet.

siivous_950x580.jpg

Aftørring af træ- og laminatgulve udføres bedst med en let fugtet moppe. Husk, at disse gulvmaterialer ikke tåler overdreven fugt. Gulvmoppen bør vaskes tilstrækkeligt tit, da en snavset moppe spreder snavset fra rum til rum. Det er en god idé at have nogle ekstra mopper i rengøringsskabet, hvis moppen stadig er til vask, når du skal i gang med rengøringen. Vælg et gulvrengøringsmiddel, der er beregnet til det gulvmateriale, du har i dit hjem.

Gør januar rengøringen nem og økologisk

For mange mennesker er januar engøring en vigtig del når man starter et nyt år. For at gøre rengøringen så behagelig som muligt, er det godt at starte med den i god tid. En veltilrettelagt rengøring er allerede halvt færdig, inden du overhovedet når at begynde at gøre rent!
Lav en overskuelig huskeliste, og del opgaverne op i familien. Listen bidrager til at sætte fokus på det vigtige, og det er skønt at sætte kryds ved de færdige punkter. I et rent hjem er det rart at byde det nye år velkommen.

Rengøring kan foretages økologisk, hvis du bruger miljøvenligt bikarbonat og eddike. Med naturligt bikarbonat kan du rengøre blandt andet køkken, badeværelse, afløb og endda tekstiler. Prøv produktet først på et lille, skjult område. Eddike er også et miljøvenligt rengøringsmiddel, der blandt andet fjerner pletter, mug, kalk og dårlig lugt. Eddike er velegnet til vask og rengøring både indendørs og udendørs. Hos os hos Biltema finder du også f.eks. et affaldssæt og en opvaskebørste, der er effektive rengøringshjælpemidler.

Afrim køleskabet og fryseren, når det er frostvejr

En vinterdag med frost er en glimrende mulighed til at rengøre køleskabet og fryseren. Mens du gør rent, er det nemt at flytte levnedsmidlerne udenfor, for eksempel på altanen eller terrassen.
Ved minusgrader bevarer de friskheden under rengøringen. Hvis du har et selvafrimende køleskab, behøver du ikke at afrime det. Det er dog en god ide at holde køleskab og fryser rene, og det skader ikke at få et overblik over maden fra tid til anden. Når køleskabet og fryseren er helt afrimede, skal du bruge en mikrofiberklud fugtet med håndopvaskemiddel til rengøring. Tør grundigt af efter rengøring, så der ikke dannes is med det samme.

Find rengøringsudstyr og rengøringsmidler>>

Det er en god idé at gøre rengøringen af brændeovnen til en fast vane

Det er en god idé at rense brændeovnen inden de mørke aftener begynder, hvor du har større gavn af den end normalt. En ren brændeovn øger sikkerheden og komforten. Med rengøringsmidler til ovnlåger bliver sodede ovnlåger til fortid. Rengøringsmidlet opløser hurtigt og effektivt fastbrændt sod fra ovnlågerne. En sod- og askesuger er velegnet til effektiv rengøring og opsamling af tørt affald som kold aske, sod, kul og spåner. Husk at skorstenen i en permanent bolig skal fejes hvert år. Fejning bør udføres af en skorstensfejer, som samtidig kan kontrollere røgkanalens tilstand.

Ryd op i skabene, og sæt unødvendige ting i omløb

Efteråret er tid til fornyelse, og man får lyst til at omorganisere i skabene. Tøm skabene, og fjern eventuelt snavs med et universalrengøringsmiddel og en mikrofiberklud. Sorter tingene i forskellige grupper alt efter, om du vil gemme dem eller kassere dem. Reparer ødelagte genstande, hvis det er muligt, men hvis der ikke er noget du kan gøre, så kasser unødvendige ting. Sæt de ting, der skal tilbage i skabet, i forskellige opbevaringsbokse. På den måde holder du orden i skabene og kan let finde det, du skal bruge.

siivouslaatikot_950x580.jpg

I vores sortiment finder du blandt andet en opbevaringsboks med 8 rum til smart opbevaring af småting. Den større opbevaringsboks er perfekt til f.eks. legetøj, huer og handsker eller børnetøj. En opbevaringsboks med vakuumpose beskytter tøj og andre tekstiler mod fugt, lugt, støv og insekter. En robust opbevaringsboks af træ, der for eksempel er velegnet til opbevaring af små genstande i pulterkammeret eller til opbevaring af legetøj på børneværelset. Boksen kan males, lakeres, olieres, vokses eller stå ubehandlet. Stabelbare opbevaringsmuligheder, der egner sig til opbevaring af mad eller for eksempel perler, glaskugler eller små samleobjekter. På den gennemsigtige opbevaringsboks kan du direkte se, hvad den indeholder. Boksene fås i forskellige størrelser.

Find alt til opbevaring i hjemmet>>

Til aller sidst - god fornøjelse med rengøringen - og man kan med stor fordel synge "Her kommer mutter med kost og spand..." når man er i gang.

 

Relaterede artikler

Stort udvalg af støvsugere

Stort udvalg af støvsugere

Find den støvsuger du mangler hos Biltema.

Alt til behør til din kat

Alt til behør til din kat

Læs mere om katte, katteudstyr og meget mere lige her.

Skab dit drømmebadeværelse!

Skab dit drømmebadeværelse!

Vi guider dig - trin for trin.