Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Høvle

En høvl er et uundværligt stykke værktøj for dig, der jævnligt udfører træ- og snedkerarbejde. I vores udvalg af høvle finder du bl.a. en lang række træhøvle. Høvlene er egnet til såvel håndværk som fritid – og kan derfor bruges af både professionelle og hobbyfolk. Udforsk vores udvalg og find din ideelle høvl i dag.

Valg af høvl

Du skal tage stilling til flere ting, når du skal købe en høvl.
Du skal først og fremmest overveje, hvilken type høvl du vil foretrække. I den anledning kan du vælge mellem mange høvltyper, heriblandt næsehøvle, bugthøvle, pudshøvle, simshøvle osv. Alle disse høvltyper har nogle særlige kendetegn, som du bør sætte dig ind i og kende til, inden du træffer et valg. Nedenfor vil du kort blive præsenteret for høvlenes kendetegn.
Velkendte høvltyper:

  • Bugthøvl (en populær høvl med to håndtag og en meget kort sål – den er yderst brugervenlig og er ikke så overraskende at finde på rigtig mange værksteder)
  • Næsehøvl (her er der tale om en smal og kort høvl, der bl.a. egner sig glimrende til efterbehandling af dørlister)
  • Pudshøvl (denne type høvl egner sig bedst til finere opgaver – bruges bl.a. til at fjerne spåner fra forskellige træoverflader)
  • Grundhøvl (høvlen er bl.a. velegnet til bearbejdning af håndfremstillede trapper)

Listen over høvltyper begrænser sig ikke til ovennævnte, men det er i hvert fald nogle af de høvle, du bør kende til.
Som du kan læse dig frem til, så er det meget forskelligt, hvilke opgaver høvlene kan løse, hvorfor det er vigtigt, at du overvejer dine behov nøje.


Hvilke dele består en høvl af?

Du har helt sikkert set og arbejdet med op til flere høvle i dit liv, men det er ikke sikkert, at du har overvejet, hvilke dele høvle består af. Er du nysgerrig på høvlens opbygning, så bør du læse videre. Nedenfor vil vi nemlig kort ridse op, hvordan den typiske høvl er bygget op.

Høvlen består først og fremmest af et høvlhus, som er det element, der holder alle delene sammen. Hølvhusets midte rummer et høvljern og klappen, der via en kile sidder i kilegangen. Derforuden vil der typisk være et håndtag for og / eller bag. Den nederste del af høvlen – altså bunden – er kendt som sålen. Sålen på de klassiske høvle er meget glat og kan evt. smøres med et middel for at glide bedre.

Hvad bruges en høvl til?

Helt overordnet bruges en høvl til forskellige former for snedkerarbejde.
Hvad du helt konkret kan udrette med en høvl afhænger langt hen ad vejen af, hvilken høvl du køber. Forskellige høvle har nemlig forskellige brugsmuligheder.
Med en høvl kan du blandt andet:

  • Fremstille møbler (f.eks. borde, stole, kommoder, skabe osv. osv.)
  • Tilpasse og finjustere møbler
  • Tilpasse trapper
  • Afrunde bordplader og hylder

.. og mange andre ting!Med andre ord er det ikke småting, du kan udrette med en høvl. Så det store spørgsmål er, om du i virkeligheden kan undvære en høvl i dit liv?

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.