Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Stålbørster

Har dine gamle stålbørster udtjent deres værnepligt? Og ønsker du derfor at købe nye stålbørster med solide børstehår? Så er hjælpen nær.
Biltema kan - både online og via vores fysiske varehuse - byde ind med et godt udvalg af stålbørster til såvel håndværkeren som den private husstand. Hvad end du er på markedet efter stålbørster i træ eller plastik, så har vi den rette stålbørste til dig.

Det er ikke til at undvære en stålbørste

En stålbørste er et særdeles nyttigt og effektivt redskab til rigtig mange forskellige formål. Vi vil våge påstå, at langt de fleste danske husstande ligger inde med en eller flere stålbørster, hvilket er med til at understrege, at vi har at gøre med uundværligt værktøj.
Du kan f.eks. bruge en stålbørste til følgende:

  • Fjernelse af maling og rust fra forskellige overflader
  • Afrensning af grillen
  • Afpudsning af jern

Helt overordnet er det et godt redskab til overfladebehandling, krævende rengøringsarbejde, afpudsning og meget mere.
Skal du fjerne genstridig rust, maling eller andet skidt, så er vi helt sikre på, at du kan løse opgaven, hvis du blot bruger en god stålbørste.
En stålbørste skiller sig ud fra andre børster ved at være udstyret med nogle meget stive og kraftige børstehår af stål – deraf navnet stålbørste. Grundet de kraftige børstehår vil stålbørsten kunne fjerne næsten alle belægninger på hårde overflader. Stålbørster egner sig bedst til bearbejdning af stål og metal.

Hold grillen ren med en stålbørste

Er du også vild med at grille, men er du træt af, at det er så svært at holde grillen ren og pæn? I så fald bør du anskaffe dig en stålbørste. Blandt det mest solgte grilltilbehør finder man netop den klassiske stålbørste, der er i stand til at fjerne både snavs og rust fra grillen.
Med regelmæssig rengøring af grillen vil du ikke kun kunne holde grillen ren. Du vil også kunne forlænge grillens levetid.

Gode råd til brug af en stålbørste

Det er både nemt og sikkert at arbejde med en stålbørste. Der er dog nogle få ting, man skal skrive sig bag øret og huske på, når man tager stålbørsten i brug. De gode råd kommer herunder:

  1. Undgå at bruge stålbørsten på visse overflader – Der er stort set ingen grænser for, hvilke overflader en stålbørste kan behandle. Dog er der nogle få undtagelser. For eksempel er det ikke anbefalelsesværdigt at bruge stålbørsten på træoverflader, idet du nemt kan komme til at lave grimme ridser i træet.
  2. Brug ikke en sløv stålbørste – Stålbørstens børstehår vil blive sløve med tiden og vil derfor ikke forblive stive og effektive. Bruger du hyppigt stålbørster, så bør du have nogle reserver liggende, så du let kan skifte de sløve og ineffektive børster ud, når tiden kommer.
  3. Brug rustbeskyttelse ved behov – I nogle tilfælde kan det give god mening at anvende rustbeskyttelse, idet visse materialer, f.eks. blankt jern, ruster hurtigt uden behandling. Dette skal du f.eks. overveje, hvis du skal rense jern på et jernhegn e.l.