Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Arbejdssokker og andre sokker

Noget, man ikke altid tænker over i hverdagen, er sokker. Man bruger sokker konstant, og man opdager næsten ikke, at man mangler dem, før man har fem halve par i forskellige farvekombinationer og tre par med varierende størrelser i huller - måske endda huller store nok til at forvirre dig, når du skal have dem på. Er du nået helt derud, så er det tid til et par nye sokker, og hvis de ikke behøver koste alverden, er du landet det rette sted. Hos Biltema kan vi være behjælpelige med både hverdagssokker, sportssokker og arbejdsstrømper til gode priser og stærk kvalitet.

I mange tilfælde er det ikke vanskeligt at bruge et par sokker til forskellige aktiviteter. Dine arbejdssokker kan hurtigt gå hen og blive brugt som hverdagssokker, og du kan også godt bruge hverdagssokker som en nødløsning i sportsskoene. Du får dog det mest optimale ud af dine sokker, hvis du bruger dem til dét, de er beregnet til, da syninger og forstærkede dele af arbejdssokkerne og sportssokkerne netop skal kunne hjælpe dig med at klare en lang arbejdsdag eller med at løbe den hurtigste tid på 5 kilometeren.

Hos Biltema har vi et bredt udvalg af arbejdssokker og andre sokker med god kvalitet. Biltemas sokker består i de fleste tilfælde primært af en miks af bomuld, nylon og andre materialer. Du kan dog herunder klikke dig ind på produkterne for at se de specifikke materialer brugt til den enkelte sok. 

Kan jeg have for mange sokker?

Svaret er (næsten) nej. Sokker bliver slidt op hurtigere, end man lige tror, og samtidig kan det være nemt at miste den ene del af et par sokker. Hos Biltema har vi derfor samlet både vores arbejdssokker og andre sokker i pakker med hele 3-par i hver, så du både får noget for pengene og ikke kommer til at mangle sokker lige med det samme igen. Medmindre du mister dem i vask, selvfølgelig. De fleste af sokkerne skal derudover vaskes på mellem 40 og 60 grader, men her er det vigtigt at læse vejledningen på hver enkelt type sok for de specifikke instruktioner.

Hvordan hjælper arbejdssokker?

Arbejdssokker er først og fremmest lavet til at være mere slidstærke end almindelige sokker, så du ikke behøver at udskifte dem lige så ofte som almindelige sokker ved mange timers brug hver dag. Arbejdssokker er også lavet til at holde fødderne både tørre og kølige, hvilket kan forebygge, at fødderne bliver meget varme og en anelse hævede på en lang arbejdsdag. Det kan være hårdt at skulle gå med en smule hævede og varme fødder i de sidste par timer af en otte timers arbejdsdag, og derfor kan du have fordel af at investere i nogle gode arbejdssokker.

Er det en god idé at bruge arbejdssokker til vandreture?

Arbejdssokker sigter på komfort og anvendelighed, og på den måde er de velegnede til dig, der regner med at gå meget i mange timer ad gangen. Deciderede vandresokker har ofte flere “features”, der er specielt egnede til vandreture, men helt grundlæggende kan du sagtens bruge arbejdssokker til dagsture og kortere vandreture. Skal du ud at vandre i flere dage, vil du have fordel af at prøve flere forskellige slags sokker i forvejen for at kunne vælge det helt optimale par sokker til lige præcis dine behov.

Alle fødder og gangarter er forskellige, og du kan derfor ikke entydigt regne med, at de dyreste vandresokker er bedre for dig end diverse arbejdssokker. Det er vigtigt, at du ikke kun prøver nye sokker i en eller to timer men i op til fire eller fem timer, før du satser på dem til en længere vandretur. Dette gælder ikke kun sokker men især også sko, da det vil være gnidning mellem sokken, skoen og foden, der skaber vabler.

Gælder det også sportssokker?

Sportssokker er ofte specielt designet til løb med en forstærket hæl og en luftig overdel, der giver brugeren øget ventilation. På en løbetur hæver fødder hurtigere op, end de gør i løbet af en arbejdsdag, og overskudsvarmen er vigtig at slippe af med. Modsat arbejdssokker er sportssokker ofte både tyndere og mindre. Ved en løbetur vil du hurtigere kunne mærke, om sokkerne fungerer for dig, da dine fødder presses hurtigere på kortere tid, end de gør på en arbejdsdag. Her er det også vigtigt at være opmærksom på risikoen for vabler, da det tynde stof ofte vil skabe mere direkte kontakt mellem sko og hud med sportssokker end arbejdstrømper.