Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Reflekser

Det er vigtigt at blive ordentligt set når du er ude og bevæge dig rundt i mørket i trafikken. Med gode reflekser bliver du set af biler og andre køretøjer, og mindsker risikoen for en ulykke. Vi har reflekser som du fastgør på eksempelvis tøjet eller barnevognen, eller som du spænder fast på armen eller benet. Du finder også praktiske refleksveste i vores sortiment.

Almindelige spørgsmål om reflekser

Hvorfor skal jeg anvende reflekser?

Med reflekser bliver du set bedre i mørket og mindsker på den måde risikoen for en ulykke. Du bliver også set bedre når din refleks rammes af lyset af en forlygte fra et køretøj, selvom der er dårlige sigtforhold.

Hvornår skal jeg benytte refleks?

Bær refleks når du er ude og det er mørkt. Uanset om du langs en landevej, i skoven eller inde i byen er det vigtigt at have refleks på.

Hvor stor forskel er der på at bære refleks og ikke gøre det?

En bil, der kører med nærlys, i mørket, registrerer dig i en afstand af 20-30 meter, hvis du kun har mørkt tøj på. Hvis du er iført lyst tøj, kan du ses på en afstand af 60 meter. Hvis du derimod bærer reflekser, registrerer bilen dig allerede i en afstand af 125 meter. Så det gør en stor forskel!

Hvor skal jeg placere refleksen?

Et tips er at have refleksen hængende i en snor eftersom reflekser ses bedre når de rør sig. Det er også vigtigt at du bliver set fra alle retninger, så placer gerne reflekserne på dine arme og ben så de kan ses foran- og bagfra. Placer også gerne reflekserne lavt, da de ses bedre i bilernes nærlys på den måde.