Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Løvsuger

I efterårs- og vintersæsonen kan blade og nedfaldne kviste skæmme græsplæne, gangarealer og opkørsel. Det ser ikke godt ud i en velplejet have.
Visne blade på græsplænen kan også give sneskimmel og være gemmested for snegle og kryb. Det kan du undgå ved at rive bladene sammen og placere dem i bede eller kompostbunken, så der er gødning til haven. Bruger du bladene til kompost, skal du huske at skimmel- eller sygdomsramte blade kan sprede skimlen videre, så de bør fjernes fra haven.

I løvfaldssæsonen er det nærmest dagligt arbejde at fjerne blade fra plænen. Det giver meget motion at bruge en gammeldags rive, men det tager også lang tid, og for nogle kan det være for hårdt arbejde. Har du dårlig ryg eller skulder, kan arbejdet med en rive også medvirke til forkerte arbejdsstillinger. Løvsugere er lette og ergonomisk at arbejde med, så du undgår skader og overbelastning af kroppen.

Når det gerne må gå lidt nemt og hurtigt, er en løvsuger også en stor fordel. En løvsuger med kraftfuld motor og batteri gør arbejdet hurtigt og effektivt, så du kan samle både blade og andet løst haveaffald i én omgang. Så ser haven pæn og ordentlig ud med et snuptag.

På gangarealer og i opkørsel kan bladene også blive meget glatte i efterårsregnen. Her er det næsten nødvendigt at fjerne dem løbende. Det tager ikke lang tid med en løvsuger, og fungerer godt på både fliser og grus. Løvsugeren kan også bruges til træer, der drysser nåle, kogler og blomsterblade i løbet af vækstsæsonen.

Vælg den rigtige løvsuger

Der er flere parametre at overveje, når du skal købe en løvsuger - den skal passe til dit behov, prisen skal ligge indenfor dit budget, og kvaliteten skal være i orden. Hos Biltema køber vi stort ind og sælger vores eget varemærke - derfor kan du få kvalitet til en rimelig pris.

Løvsugere findes med ledning, som accumaskine eller benzindreven. Løvsugere med elmotor larmer også væsentligt mindre end benzindrevne løvsugere. Du bør vælge maskine efter hvor stor din have er.

Havemaskiner med elledning kan kun nå ud i et begrænset omfang, og ledningen kan være et irritationsmoment, da den kan forhindre frie bevægelser. Har du en lille have, eller skal du kan bruge løvsuger på et begrænset areal som gangområde og indkørsel, fungerer løvsugere med ledning udmærket. Du slipper også for at løbe tør for strøm midt i arbejdet eller stå med batterier, der skal oplades før du kan gå i gang.

Har du en lidt større have, eller skal du bruge din løvsuger i hele haven, samt i en længere opkørsel og gangområder er det en fordel med en accumaskine. De genopladelige batterier holder til lang tids arbejde. Uden ledning har du fri bevægelse og kan nå hele haven uden at skulle tænke på forlængerledninger eller ledninger, der bliver viklet ind.

En benzindrevet løvsuger er for det meste kun nødvendig, hvis du har en meget stor have eller benytter den til professionel brug.

Desuden skal du se på løvsugerenskapacitet eller ydeevne. Den skal være kraftig nok til at fjerne alle blade, også dem, der nærmest klistrer sig til underlaget efter regnvejr - det er dog altid en fordel at benytte løvsugere i tørvejr.

Løvsugeren bør også have en pose med tilstrækkelig høj kapacitet til at du slipper for at skulle tømme posen hele tiden. En stor pose kan dog også blive tung at bære på, så det er en god idé at tømme den med jævne mellemrum. Så slipper du også for at posen bliver overfyldt og at løvsugeren stopper til. I samme ombæring bør din løvsuger ikke være for tung. Det er individuelt hvor meget vægt du kan arbejde med.

Løvsuger eller løvblæser?

En løvsuger fjerner og opsamler bladene i samme omgang. Med findelingsfunktion får du samtidig skåret  bladene i småstykker, så de hurtigere formulder. En løvblæser lader dig for at bære rundt på de opsamlede blade. I stedet kan du blæse dem sammen i bunker og samle op, eller lade ligge til kompost i et hjørne af haven. Hvad du foretrækker, er både et spørgsmål om temperament og havens størrelse. Til en stor have kan løvblæseren være en fordel, da du så slipper for at skulle bære rundt på mange blade og tømme mange poser. Til gengæld undgår du næppe at skulle samle bladbunker op.

Arbejdssikkerhed

Løvblæsere og -sugere kan larme en del, så det kan være en fordel at benytte høreværn - og huske at tag hensyn til naboerne. Bruger du blæsefunktion, er sikkerhedsbriller også en god idé, da mange småpartikler bliver hvirvlet rundt med den kraftige luftstrøm. Benyt altid egnet arbejdstøj og læs brugermanualen før du benytter din løvsuger første gang.
Tag ledningen ud af stik eller fjern batteripakke før du foretager rengøring, reparation eller vedligehold af maskinen.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.