Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Solafskærmning

Solafskærmning beskytter mod skarp sol om sommeren og lav vintersol. Det gør bilturen mere behagelig for både fører og passagerer med et mere komfortabelt indeklima.
Biltema har solafskærmning både i form af solfilm i forskellige nuancer, der påklistres  bagerste sideruder og bagrude, solfilm til den øverste del af forruden, samt som solafskærmning med sugekopper og rullegardin, der let fjernes, når der ikke er behov for solafskærmning. Biltema har selvfølgelig også skraber og andet udstyr, du har behov for når du skal montere solfilm på dine ruder. Solbeskyttelse gør din biltur både mere sikker og behagelig. Skærm solen ude med solafskærmning fra Biltema.

Solfilm

Hos Biltema finder du tonet solfilm til de bagerste sideruder og bagrude samt solfilm til den øverste del af forruden.
Solafskærmningen fås også med afskærmning for UV-stråling og varmereflekterende lag. UV-afskærmning beskytter bilens interiør mod at falme og blive misfarvet og passagerer mod udsættelse for UV-stråler på lange bilture.
De varmereflekterende lag holder bilen kølig på sommerdage og lun om vinteren. Dermed bruger du også mindre energi på at afkøle og opvarme bilen.

Filmen hjælper også med øget sikkerhed, da den bidrager til at holde sammen på ruden ved indbrud eller ulykker. Biltemas solfilm kommer i tre toninger; røgfarvet, mørk og supermørk. Solfilmen giver bilen et elegant udseende og beskytter mod indsyn - vil du sikre dig helt mod indsyn, er supermørk det bedste valg - dog kan det være svært at se igennem, når det er mørkt. Solfilm til den øverste del af forruden fås i blåtonet og sorttonet. Vær opmærksom på at solfilm kun må monteres på et meget begrænset område i forruden og skal have mindst 70% lysgennemtrængning.

Sådan monterer du din solfilm

Du skal bruge en hobbykniv, gummiskraber, lineal og vinkel, ren og tør støvfri klud sprayflaske med vand og en dråbe opvaskemiddel samt denatureret sprit. Tape og kuglepen kan også være praktiske hjælpemidler. Filmen skal monteres på indersiden af bilruden.

  • Rengør ruden grundigt med denatureret sprit og tør efter med en støvfri klud.
  • Klip eller skær filmen groft til, så den overlapper ruden med ca. 2-3 mm.
  • Fugt vinduet med vand- og sæbeblandingen og placér filmen på ruden. Husk at vende filmen rigtigt, så klæbesiden vender indad - fjern ikke beskyttelsespapiret endnu.
  • Marker på filmen, hvor den præcist skal skæres til.
  • Skær filmen nøjagtigt til.
  • Spray indersiden af ruden med rigeligt vand
  • Fjerne beskyttelsespapiret og spray filmens hæfteside med vandblandingen.
  • Placér filmen mod bilruden - sørg for at både rude og film er fugtige.
  • Fixér filmen i korrekt position og hold den fast, mens du skraber luftbobler ud ved hjælp af gummiskraberen. Filmens yderside skal være fugtigt mens du arbejder med skraberen, så du undgår at beskadige filmen.
  • Tør overskudsvand væk. Vent mindst 12 timer med at rulle bilruden ned for at undgå at filmen løsner.

Monteringsvejledninger findes under det enkelte produkt med udspecificeringer på montering af de forskellige produkter ved montering i bilens ruder. 

Solafskærmning med sugekopper

Solafskærmning med sugekopper er ideelt til brug med børn i bilen, hvor de ofte foretrækker at have mulighed for at vælge mellem udsyn på dage uden skarpt sollys og mulighed for afskærmning, når solen skinner. Sugekopperne gør det nemt at montere og fjerne solbeskyttelsen. Sugekopperne fæstner bedst på en ren og let fugtig overflade og sidder godt indtil du løsner dem. Solafskærmningen beskytter mod skarp sol og UV-stråling og gør det muligt at eks. se film og spil på tablets uden genskin i skærmen.

Rullegardin

Rullegardinet med sugekopper er nemt at montere og fjerne igen, når solen ikke længere skinner. Rullegardinsfunktionen gør det muligt at tilpasse størrelsen af solafskærmningen til vinduerne og graden af indlys.

Sikkerhed

Mørk solfilm og udsyn

Mørktonede solfilm, der sikrer mod indsyn i biler, reducerer også udsyn, særligt i mørke, og må ikke benyttes på forrude og de forreste sideruder. Ifølge Trafikstyrelsen skal der være en lysgennemgang på mindst 70% på forruder og forreste sideruder. Forruder må eftermonteres med solfilm med minimum 70% lysgennemgang i den øverste del af forruden i  området ved bakspejlet max. 10 cm fra toppen og max. 20 mm bredere på hver side af bakspejlet.  Hvis der er spejl i begge sider af bilen, må bagerste sideruder og bagruder gerne eftermonteres med solfilm, der giver en lysgennemgang på under 70%. Ulovlig solfilm på forrude og siderude kan bødelægges. Mulighed for øjenkontakt med andre trafikanter og godt udsyn er vigtige dele af trafiksikkerheden.

Børn og hunde i varm bil

Selvom du har monteret solfilm, der fjerner UV-stråling og reflekterer varme, må du aldrig efterlade dyr eller børn alene i bilen på varme dage. Selv om bilen er udstyret med solfilm, kan temperaturen hurtigt nå op på en temperatur, der kan være skadeligt for dyr og børn. Parkeret i skygge kan biler hurtigt nå en temperatur på 38 grader på en varm sommerdag. En udetemperatur på kun 20 grader er høj nok til at bilen kan blive overophedet. Under længere køreture på varme dage, er det vigtigt at holde øje med kropstemperaturen hos børn og dyr i bilen og sørge for rigeligt at drikke.