Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Blinklys

Med blinklys kan du give tegn til at dreje eller skifte vognbane, når du kører bil. Blinkene er placeret foran og bagpå bilen i både højre og venstre side. På den måde kan dine medtrafikanter altid se, når du vil foretage et sving eller et vognbaneskift.

Hvordan virker blinklys?

Du bruger blinklysene, når du vil give tegn i trafikken. Lysene er en stor hjælp for dine medtrafikanter, når du kører bil og vil dreje eller skifte vognbane. Det handler i høj grad om trafiksikkerhed. Når du giver tegn har andre altid mulighed for at tage hensyn til dig, hvis du f.eks. drejer, eller gøre plads til dig, hvis du har brug for at skifte vognbane.

De blinkende lygter anvendes også som havariblink. Du aktiverer havariblinket på dit instrumentbræt, hvor den ofte ses som en knap med en rød trekant på. Når du trykker på blinket tænder alle blinklysene på én gang. På den måde kan du advare dine medtrafikanter, hvis der f.eks. er sket en ulykke eller du får motorstop.
Af sikkerhedsmæssige årsager er det derfor en god idé, at du altid har fungerende lygter på din bil. På den måde sikrer du både din, dine passageres og dine medtrafikanters sikkerhed, når du kører bil.

 

Trafiksikkerhed med gode blinklys

Blinklys på bilen er nødvendige og lovpligtige. Derfor bør du altid have velfungerende blinklygter på din bil. For at være sikker på at du har de lovpligtige lygter på din bil, bør du rette dig efter følgende regler:

  1. Der skal være et lige antal blinklys både foran og bagpå bilen
  2. De skal have et tydeligt gult lys, der ikke kan forveksles med bilens andre lygter
  3. Lygterne skal blinke på en frekvens med ca. 90 blink pr. minut, uden at de er generende for føreren af bilen

Følger du de ovenstående regler kan du være sikker på, at du har den korrekte belysning på din bil. Det er en god idé at tjekke lysene regelmæssigt inden du kører, så du er sikker på, at alle lygter virker optimalt.
Mangler du et par nye blinkende lygter til din bil, kan du altid finde dem hos os.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.