Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Halogenpærer til bilen

Lys i lygten er vigtigt året rundt - men især i den mørke vintertid, hvor meget kørsel foregår i mørke. Hos Biltema finder du en passende halogenpære til bilen. Vi har et bredt sortiment af halogenpærer i blandt andet H1, H3, H4 og vores populære H7 pære, samt H8, H9 og H15 pærer i flere forskellige varianter. Her finder du også halogenpærer til MC, snescooter og til asymetriske indsatser, samt til rally-kørsel udenfor offentlig vej. Du finder alt fra klassiske standardmodeller til specialmodeller, samt halogenpærer til tågelys, fjern- nær- og kørelys og meget mere.

H7 pære

H7 pærer er en af de mest brugte typer til billygter overalt i verden på tværs af alle bilmærker. De bliver brugt i over 40% af alle biler, der produceres. H7 pæren bruges til forlygter og kan kendes på de to stikben. H7 pæren er en universalpære, så du kan bruge den til både forlygter(nær/fjernlys) samt til tågelygter.

Biltema har en lang række H7 pærer. Vores H7 pærer dækker forskellige behov, alt efter om du bare skal have en standardpære, en H7 pære med ekstra kraftigt lys eller til rally-kørsel, eller en longlife-H7 pære.

 

Halogenpærer til alle typer biler

Hos Biltema finder du mange halogenpærer - virker det i første omgang uoverskueligt, er det heldigvis nemt at finde den rigtige pære til din bil.

 

Sådan finder du den rigtige halogenpære til din bil:

Søg via dit registreringsnummer på Biltemas hjemmeside - så får du alle pærer, der passer til din bil op på søgningen og kan vælge den type, du foretrækker. Du kan læse mere om de enkelte pærer under varen.

Vælg en pære, der har en god lysfordeling og -farve, fortrinsvis hvidt med høj farvetemperatur. Lyset bør være behageligt, så det ikke trætter førerens øjen. Med en god lysfordeling får du et bedre og længere lysfelt, så du hurtigt kan reagere på den omgivende trafik.

 

Longlife halogenpære

Longlife pærerne er blevet populære, fordi de netop har længere levetid og dermed både giver sikrere kørsel og skal skiftes sjældnere, så du sparer bøvlet med at skifte pærer så tit. Longlife-halogenpæren er konstrueret med særlige komponenter og teknik, der giver den længere levetid og større vibrationsmodstand overfor vibrationer. Det giver pæren længere levetid end en standardmodel.

 

Halogenpære med blåt glas

Biltema har også halogenpærer med blåt glas, der giver ekstra klart hvidt lys med høj farvetemperatur. De blåtonede glas kan benyttes både til styling og som praktisk element i bilen, hvis du har behov for bedre lys. Du kan få op til 30% mere lys på vejbanen med de blåtonede halogenpærer end tilsvarende standard-halogenpærer.

De blåtonede  pærer findes både i vejgodkendt udgave samt i en rally-version med højere watteffekt til kørsel udenfor offentlig vej. 

 

Sådan skifter du halogenpære på bilen

Der er stor forskel på hvor nemt eller svært det er at skifte pærer i bilens lygter fra model til model og der er mange forskellige fremgangsmåder alt efter bilmodel. Tjek servicehåndbogen før du går i gang - her kan du også se hvilke pærer, du skal bruge til bilen.

Når du skal skifte pærer, bør du undgå at berøre pærens glas med fingrene - eller andet, der er fedtet eller beskidt. Brug et par rene handsker eller klud til at holde på pæren, så du ikke kommer til at berøre glasset ved et uheld. Snavs og fedt (også det usynlige) forkorter pærens levetid.

Vil du undgå at skifte pærer oftere end højst nødvendigt, kan et par long-life pærer give dig længere tid mellem skift.

For at komme til forlygterne skal du oftest ind under motorhjelmen - det kan være en meget simpel operation, men det kan også være nødvendigt at flytte meget udstyr og motordele. Sidelyset er også ofte ret  besværlige at komme ind til. Her skal du tit ind under skærmen eller flytte beklædning. Bremselys, baglys og blinklys sidder sædvanligvis sammen i samme lygtekasse bagpå. Enten kan lygteglasset skrues ud eller også skal du til pærerne indefra karrosseriet.

Hvis pærerne er placeret under motordele eller andet udstyr i din bil, kan det være nødvendigt at få hjælp på et værksted. Det er tit en del af normale servicetjek, men skal du have skiftet pære udenfor servicetjek, kan det godt betale sig at tjekke prisen, før du kører til mekanikeren. Der kan nemlig være stor prisforskel.

 

Skift begge pærer samtidig

Det er påkrævet at bilen har ensartet lys med en lyskegle, der rækker læger i højre side, så du bedre kan se cyklister og fodgænger m.m. i højre vejkant. Med en ny og en brugt pære vil der være uensartet lys i billygterne. Dermed bliver lyskeglen uregelmæssig. Desuden kan du ofte regne med at hvis én pære er gået, vil den anden pære ofte gå kort tid efter. Derfor er det ofte nemmere at skifte begge samtidig, i stedet for at skulle i gang igen kort tid efter.