Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lygteindsats til bil

Er lygteindsatsene på din bil blevet knust eller på anden måde beskadiget? Måske trænger de bare til at blive skiftet ud? Så er du havnet på den rigtige side. Hos Biltema har vi et stort udvalg af lygteindsatse til mange forskellige mærker og modeller. Mangelfuld og defekt belysning på bilen kan være både dyrt og farligt, og det er derfor vigtigt at få skiftet lygteindsatsene ud i tide, hvis de ikke virker, som de skal. Se hele udvalget og find indsatsen til din bil herunder.

Lygteindsatse til bil og MC - få dem skiftet i tide

Det er vigtigt for både din og andres sikkerhed i trafikken, at lygterne på din bil virker, som de skal. Gør de ikke det, udsætter du ikke kun dig selv og andre for fare, men risikerer også at få en bøde for mangelfuld belysning.

Af samme grund er det vigtigt at få skiftet lygteindsatsene på din bil ud, hvis levetiden er overskredet, eller de på den ene eller anden måde er blevet beskadiget. Det kan du heldigvis gøre forholdsvis nemt på værksted eller hjemme - og hos Biltema sørger vi for, at det bliver til en rimelig pris. Find vores store udvalg af lygteindsatse til bil og MC herunder.

 

Hvad siger loven om belysning på bilen?

I Danmark skal man køre med nærlys eller kørelys foran på bilen hele døgnet. I lygtetændingstiden, det vil sige fra solnedgang til solopgang, og når sigtbarheden er nedsat som for eksempel i tåge, regnvejr eller ved kørsel gennem en tunnel, skal baglygterne også være tændt.

Det er således ikke ulovligt at køre med slukkede baglygter, når det er lyst, men hvis du glemmer at tænde dem i lygtetændingstiden eller har lygtefejl på bilen, kan det koste op til 1000 kr. i bøde.

En god måde at kontrollere belysningen og dermed lygteindsatsene på er at parkere bilen foran en butiksrude og tænde de forskellige lys ét efter et, så du kan se, om de virker, som de skal, eller trænger til at blive skiftet ud. Parkér derefter baglæns op mod ruden og kontrollér baglygterne, stoplyset og blinklyset.