Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Dæksler til bilen

Dæksler sidder bagved bilens forlygter og sørger for, at lygterne holder helt tæt om pærerne. Hvis der er utætheder, kan der komme meget kondens og vand i forlygterne. Det kan forringe lygternes styrke. Derfor er det vigtigt, at bilens forlygter sidder helt korrekt, så der ikke kommer vand ind i lygterne.

Hvordan virker dæksler til bilen?

Dæksler beskytter lygterne på indersiden af din bil. Du lægger ikke meget mærke til dem til dagligt, men de betyder meget for virkningen af bilens lygter. De sidder som en beskyttende hætte på bagsiden af bilens lygter og sørger for, at der ikke kommer fugt ind i lygterne. Du vil først rigtigt komme i kontakt med dækslerne, hvis du skal skifte pærerne i din bils lygter. Her skal du fjerne hætten, for at udskifte pærerne i f.eks. forlygterne.

Det er ikke alle pærer på bilen, du kan skifte selv. Hvilke, du selv kan skifte, kommer meget an på bilmærket og modellen. Er du det mindste i tvivl, bør du tage kontakt til en mekaniker, som kan give dig grundig vejledning.
Mangler du blot nye dæksler til bilens lygter finder du vores udvalg her på siden.

 

Den bedste bilbelysning med dæksler

Dæksler gør, at forlygterne holder helt tæt på din bil. Det er helt normalt, at der dannes dug i forlygterne. Duggen opstår, når kold og varm luft mødes, og dermed danner kondens. Derfor oplever du mest dug om efteråret og foråret, hvor temperaturerne svinger meget. Hvis din bil bruger LED- eller Xenonlygter, vil du også opleve, at der ofte dannes mere dug. Dette skyldes, at lygterne ikke danner nær så meget varme som f.eks. en halogenpære.

Der kan derfor være forskellige årsager til, hvorfor der kommer dug i forlygterne. Hvis du oplever, at der er meget fugt og vand i dine forlygter, kan det være nødvendigt at undersøge lygten for utætheder. Her kan det sagtens være dækslet, der ikke sidder korrekt eller blot trænger til en udskiftning. Hvis du ikke kan finde årsagen til fugten, kan det være nødvendigt at få problemet tjekket ved en mekaniker.
Du finder altid et stort udvalg af biltilbehør hos os.