Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Forlygter til biler

Forlygter sidder på fronten af din bil og oplyser vejen, når du kører. Forlygterne hjælper også dine medtrafikanter i trafikken, når det er blevet mørkt. De forreste lys på bilen tæller både kørelys, nærlys, tågelys, fjernlys og tågelygter. Her på siden finder du et stort udvalg af lygter til din bil.

Sådan virker forlygter til bilen

Forlygterne har en lang række praktiske funktioner, både for dig, der kører bilen, men også for dine medtrafikanter. Bilens nærlys hjælper dig med at oplyse vejen, når du kører. I dagtimerne er det ofte tilstrækkeligt at have tændt for bilens kørelys, men loven siger, at både nærlys og kørelys skal være tændt
På nogle veje, som f.eks. mørke landeveje uden belysning, er nærlysene ikke tilstrækkelige. Her er det derfor nødvendigt at tænde for bilens fjernlygter, der oplyser vejen yderligere. Her er det god skik også at blænde ned for lyset, når der kommer modkørende trafikanter.

For dig som fører af bilen er forlys din hjælp, når du har brug for ekstra oplysning af vejen. Også for dine medtrafikanter er det ikke bare en stor hjælp, at du har tilstrækkelig belysning på din bil - det handler også om trafiksikkerhed. Derfor finder du altid et stort udvalg af lygter her på siden, så din bil altid har den korrekte belysning.

 

Regler for forlygter på bilen

Forlygter er vigtige for din og andres sikkerhed i trafikken. Derfor er der også en række regler, der skal være med til at sikre, at alle overholder loven om belysning på bilen.
I Danmark har vi regler om lygtetændingstiden. Lygtetændingstiden gælder fra solnedgang til solopgang, og når der er lav sigtbarhed, f.eks. ved regn eller tåge.
Nærlyset og kørelyset skal være tændt hele døgnet rundt - også når solen skinner. Lysene skal også være tændt, når du kører i en tunnel.

Du gør dig selv og dine medtrafikanter en tjeneste, når du har helt styr på lysene på din bil. Hos os kan du altid finde et stort udvalg af belysning til bilen. Vi har lygter i god kvalitet til lave priser, så du altid har råd til at have det nødvendige lys på din bil.